Home / archiefcentraal / hoonhakkers kiezen prins en prinses

hoonhakkers kiezen prins en prinses

Het komende jaar zal prinses Helen de Eerste regeren over Hakkersdonk.

Van oorsprong is prinses Helen geen Hoonhakker, maar ze is de laatste jaren goed ingeburgerd in Hakkersdonk. Ze maakt samen met vier anderen onderdeel uit van het bestuur van carnavalsvereniging de Hoonhakkers. Helen is getrouwd met Bas Rienties en trotse moeder van dochter Maud. Ze is werkzaam als hoofdagente in de basis politiezorg in Kampen.

De jeugdprins werd bekend gemaakt door een spannende trekking. Er stond een kom gevuld met ballen met daarin de namen van de potentiele jeugdprinsen uit groep 8 van de Sint Cyriacus school. Jeugdprins Leon mocht daar één voor één de ballen uithalen en de namen van de afvallers bekend maken. De afvallers op hun beurt ontdeden prins Leon van zijn prinsenkleding. Als laatste bleef het balletje met de naam van prins Thijs de Eerste over en daarmee was de jeugdprins 2012 bekend.

Voor een bomvolle zaal gevuld met feestende Hoonhakkers, Piepenplassers en Sprokkelaars voltrokken beide kersverse heersers van Hakkersdonk hun eerste officiële moment: de proclamatie. Na alle plichtplegingen kon eindelijk het feest losbarsten.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.