hond onnodig in asiel door miscommunicatie

Het was vorige week even schrikken voor de familie Esman toen zij hun hond Dikkie kwijt waren. Door het noodweer liep de dertien jaar oude schapendoes uit paniek weg. De familie deed er alles aan de hond terug te vinden, maar zonder resultaat. Uiteindelijk werd Dikkie teruggevonden in een asiel in Den Ham, waar het al een aantal dagen zat.

“Het was bij geen enkele hulporganisatie bekend dat dieren die in de gemeente Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen en Hardenberg worden gevonden door de politie en dierenambulance worden geplaatst bij een asiel in Den Ham”, zegt Karin Esman.

“Wij hebben onze hond donderdag als vermist gemeld bij de politie, dierenambulance, Amivedi en asielen in Steenwijk, Balkbrug en Zwolle. Geen van deze organisaties kon ons vertellen dat we in Den Ham moesten zijn. Onze hond zat sinds afgelopen donderdagochtend 7.00uur in het asiel in Den Ham.”

Karin vervolgt: “Zelfs de politie, die zelf de dierenambulance heeft gebeld, wist van niets. Hoe is dit toch mogelijk? De informatie voorziening vanuit de politie heb ik als zeer zorgwekkend ervaren. Tijdens het posters hangen heeft iemand ons toevallig getipt eens met Den Ham te bellen. Dikkie heeft daar nu drie dagen onnodig gezeten omdat niemand ons vertelt dat dieren uit Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen en Hardenberg daar geplaatst worden. Hadden we deze tip niet gekregen, dan was onze hond over tien dagen eigendom geworden van het asiel en had Dikkie elders geplaatst kunnen worden. Tenslotte stonden zijn adresgegevens gewoon op zijn hondenpenning wat aan zijn halsband bevestigd zat, geen mens die dat gecontroleerd heeft,” verzucht Esman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.