Home / archiefcentraal / het senioren voorlichtings team gaat van start

het senioren voorlichtings team gaat van start

In de gemeente Dalfsen gaat begin februari het Senioren Voorlichtings Team weer van start. Voorheen stond deze bezoekdienst bekend als het Senioren Advies Team. Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen en de Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld zijn de organiserende instellingen en hebben er voor gekozen om de nadruk van deze bezoekdienst te leggen op voorlichting in plaats van advies.

Een bezoekdienst die dit jaar de 76-jarigen gaat bezoeken met voorlichting over alles wat te maken heeft met wonen, woonomgeving, huishouden, mobiliteit, gezondheid, recreatie, contacten, instellingen, hulpverlening en (gemeentelijke) regelingen. Onlangs hebben de personen die tussen januari en mei deze leeftijd bereiken een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan dit project.

De vrijwilligers die de bezoeken uitvoeren nemen eerst telefonisch contact op met degene in kwestie om een afspraak te maken. Tijdens het bezoek dat dan volgt nemen zij met die persoon een vragenlijst door. Ook geven zij voorlichting over allerhande belangrijke zaken die het zelfstandig kunnen blijven wonen bevorderen. De uitkomsten van het onderzoek worden ook meegenomen bij het ontwikkelen van het beleid van Welzijn Ouderen. De bezoekdienst helpt, laat het niet voorbij gaan, aldus het Voorlichtings-team.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.