het regent records bij stokvisdennen

Het regende records tijdens de schaatswedstrijden in Enschede en Heerenveen van zaterdag 28 januari. De pupillen en junioren van Stokvisdennen hebben opvallende prestaties behaald, bij zowel de IJsster Cup in Thialf als de Theo de Wals Bokaal op IJsbaan Twente.

De meest opvallende prestaties kwamen van Joep Wennemars en Stijn Hulst bij de IJsster Cup in het Thialf-stadion. Gecoacht door zijn oom Freddy won Joep als E-pupil in het veld van de C-, D- en E-pupillen. Hij reed twee prachtige clubrecords van 13.04 op de honderd meter en 33.71 op de driehonderd meter. Joep staat nu op beide afstanden bovenaan in Nederland.

A-pupil Stijn Hulst kwam ook met een big smile en een gouden plak thuis. Hij schaatste met een tijd van 30.08 maar liefst drie seconden van zijn driehonderd-meter-tijd af en miste met 46,44 op de vijfhonderd meter het clubrecord op een haar na (0,2 seconden). Stijn schaatste daarmee bij de A-pupillen meteen ook de top dertig van Nederland binnen.

Ook B-junior Lisette van Dort haalde weer grote happen van haar tijden af: 2,2 seconden bij de vijfhonderd meter en zelfs vijf seconden bij de duizend meter, waarbij haar tijd nu op 1:46.41 staat. Dat laatste deed ook C-junior Bart Hulst, hij reed de duizend meter in 1:36.66. Bij de A-pupillen reden zowel Anke Breunis als Ingmar Hof 1,5 seconden sneller dan daarvoor, met respectievelijk 49.17 en 49.80.

In Enschede werd gestreden om de Theo de Wals Bokaal. Net als in Deventer schaatsten alle Stokvisdennen schaatsers minstens één persoonlijk record. Hier reed vooral Bram van den Broek heel sterk. Met zijn 48.66 op de vijfhonderd meter haalde hij 2,5 seconden van zijn beste tijd tot nu toe af.

Mirthe Grobbe viel met haar neus in de boter. Zij is pas net lid, maar ook de enige meisjes B-pupil van de vereniging, en mocht daarom meteen meedoen. Een zeer verdienstelijke 1:14.49 op de vijfhonderd en 40.74 op de driehonderd meter waren het resultaat.

Op de Weissensee in Oostenrijk wordt nu dagelijks geschaatst door afwisselend recreanten en wedstrijdrijders. Zaterdag deden negen Stokvisdennenrijders mee aan de Aart Koopmans Memorial. Kimberly van den Berg eindigde na tachtig kilometer als 25ste bij de dames, net voor Sharon Hendriks die 27ste werd. Lotte van Dieren is op de weg terug na een vervelende blessure en werd 48ste. Bij de heren schaatsten zowel veteraan en A-rijder René Ruitenberg als B-rijder Rutger ter Laak de wedstrijd over honderd kilometer uit, met respectievelijk een 69ste en een 82ste plaats.

Kortom, het was een bewegelijk weekend voor de schaatsers van Stokvisdennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.