help de armen in oost europa

Stichting Dalfsen Helpt Oost-Europa houdt van 16 tot en met 21 januari de jaarlijkse hulpactie onder het motto: ‘Help de Armen in Oost-Europa’. “In deze landen heeft de economische crisis hard toegeslagen en zijn de minderbedeelden, waaronder zieken,kinderen en ouderen die geen pensioen of uitkering hebben de dupe”, vertelt Piet Minnema namens de Stichting. “Om voedsel en andere noodzakelijke produkten te kunnen kopen zal in de komende actieperiode een bijdrage worden gevraagd, dit kan door het invullen van een éénmalige machtigingskaart, het stoppen van geld in een envelop, of een gift te storten op bankrekening 3128.97.219 onder vermelding ‘Help de armen in Oost-Europa’.”

“De langzame vooruitgang van enkele jaren geleden, is teniet gedaan. Pas opgestarte fabrieken, door vooral buitenlandse investeerders, zijn gesloten. Men heeft de productie teruggehaald naar het eigen land. Vele Oosteuropeanen, werkzaam in de Spaanse en Italiaanse toeristenindustrie zijn ontslagen door het teruglopen van het toerisme. En ga zo maar door,” becijfert Minnema. “Het aantal mensen zonder werk, en dus inkomen, is vijf keer zo groot geworden.”

Stichting Dalfsen Helpt Oost-Europa wil helpen. Naast het verstrekken van kleding en dekens gaat de stichting voor Pasen en Kerst deze mensen helpen door ze een extraatje te geven in de vorm van een voedselpakket. “Kerst 2011 zijn 2000 pakketten uitgedeeld met daarin de allernoodzakelijkste eerste levensbehoeften zoals meel, pasta, suiker en rijst. Aangezien dit soort produkten in Nederland ongeveer 30 procent goedkoper zijn dan in Roemenië zal het voedsel hier gekocht worden. In Roemenië worden de pakketten door eigen vrijwilligers en contactpersonen uitgedeeld,” aldus de woordvoerder namens de Stichting.

Ruim 300 vrijwilligers gaan de komende week in Dalfsen op pad. Goede, gebruikte kleding kan iedere woensdagmorgen, met uitzondering van de vakantieperiodes, worden afgegeven in de kelder onder het voormalige gemeentehuis. Ingang achter de bushalte. Ook het komend jaar zal er humanitaire hulp moeten worden geboden door het verstrekken van voedsel, kleding, dekens en medicamenten. Daarnaast wil de stichting structurele hulp bieden in de vorm van opleidingen en het verbeteren van sociale omstandigheden, zoals het plaatsen van de toiletten bij basisscholen en het vernieuwen van keukens bij ziekenhuizen. Vooral aan (wees-)kinderen, ouderen en gehandicapten, achtergestelden in de maatschappij wordt hulp geboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.