gea woelders scoort voor milieu

“Goede actie en het is mooi dat je bij veel winkels je lege batterijen kunt inleveren en daarmee je steentje kunt bijdragen aan het milieu. De cheques zijn een mooie aanvulling op de renovatie van de badkamer”, aldus de enthousiaste winnares die op de actie attent was gemaakt door artikelen in de krant en de lege batterijen had ingeleverd bij Gamma. “Halfjaarlijks lever ik zo’n vijftig lege batterijen in. Dat doe ik al meer dan vijf jaar.”

Door lege batterijen in te leveren, maakt iedereen het gehele jaar door kans op het winnen van een van de honderden prijzen. Hoe? Door naam, adres en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dat samen met tien lege batterijen in een zakje te stoppen. Dit zakje kan in de inzamelton of ‑box bij één van de ruim 17.000 deelnemende supermarkten en andere winkels worden gedeponeerd. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar.

Elke maand is er een trekking uit de door Stibat opgehaalde zakjes met batterijen. Het maandelijkse prijzenpakket bestaat uit een reischeque van 2.000 euro en vijftig VVV irischeques van 50 euro. Via radiocommercials, flyers en e-mail nieuwsbrieven vestigt de stichting regelmatig de aandacht op deze actie. De informatie is ook te vinden op de website van Stibat: www.legebatterijen.nl

Met dit initiatief wil Stibat, die zorgt voor inzameling en milieuvriendelijke recycling van batterijen, Nederlanders er extra toe aanzetten hun lege batterijen apart in te leveren. In 2008 verdwenen alleen al zo’n 16 miljoen afgedankte batterijen bij het huishoudelijk afval. Gelukkig gooien Nederlanders steeds minder batterijen bij hun huisvuil. In 2002 gingen er nog 30 miljoen in rook op bij de afvalverbrandingsinstallaties.

Mede dankzij de campagne van de stichting weten steeds meer mensen dat lege batterijen niet in het huisvuil thuishoren. Hoewel de meeste Nederlanders de beste bedoelingen hebben om hun lege batterijen in te leveren, komt dat er vaak toch niet van. Uit onderzoek dat Stibat heeft laten uitvoeren, blijkt dat in elk huishouden gemiddeld negentien lege batterijen rondzwerven. Voor heel Nederland komt dat neer op zo’n 137 miljoen lege batterijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.