fietsersbond stationsweg wordt onveiliger

name van onveiligheid, waar verbetering werd toegezegd.

De Fietsersbond heeft echter geen mogelijkheden (meer) om het besluit van het college te veranderen. Daarom legt de bond de verantwoordelijkheid neer waar deze volgens hen hoort: bij de gemeenteraad. “De Raad heeft immers voorwaarden gesteld voor onder andere veiliger oversteken bij de spoorwegovergang en bij DeZon. Daaraan wordt in het plan dat nu dreigt te worden uitgevoerd niet voldaan”, zegt John Hoogma namens de Fietsersbond.

“Wij herinneren ons de discussie over de Drieslag, waarvan de gemeenteraad vindt dat zij bij voortduring te laat en onvolledig is geïnformeerd. Met deze informatie aan de raad willen wij dat voor de herinrichting van de Stationsweg voorkomen. Temeer omdat het hier niet alleen gaat om financiële belangen, maar zeker zo belangrijk, namelijk de veiligheid in het verkeer.”

De Fietsersbond gaat er van uit dat in de raadsvergadering van vanavond, donderdag 19 januari, de raad het college vragen zal stellen over de beoogde uitvoering van de herinrichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.