even stilte aub

Mirjam van der Vegt zal samen met Ronald Koops een Stilte avond houden op donderdag 19 januari in GKV Het Kruispunt in Dalfsen. De bezoekers zullen worden onthaald met vastenvoedsel, waarna er een avond volgt met theater, muziek, samen zingen en stil worden.

“Veel christenen hebben het enorm druk en zijn volop bezig met werk, de kerk of gemeente, social media en ga zo maar door. Er zijn maar weinig rustpunten meer, om echt eens stil te worden in de aanwezigheid van God. Dat is jammer, want echte rust van God kan je pas vinden als je er bewust naar zoekt”, zegt schrijver en musicus Ronald Koops. Hij speelt en zingt regelmatig met groepen mensen waarin vooral de rust centraal staat. Ronald: “Echte rust kan alleen God geven en muziek kan ons helpen om ons op God te richten. Veel mensen raken geëmotioneerd als ze doormiddel van muziek en samen zingen en stil zijn echt tot rust komen bij Gods Vaderhart. Dat is een geweldige bemoediging.”

Mirjam van der Vegt, onder andere werkzaam bij EO-Visie, schreef de roman Schaduwvlucht, die in 2010 werd genomineerd voor de christelijke Publieksprijs. In haar roman staat de zoektocht naar innerlijke rust centraal. Naast het boek ontwikkelde zij een theaterstuk vanuit een kloostercel, dat ze tijdens de Stilte avond zal opvoeren. “Voor mijn roman heb ik in verschillende stiltekloosters gebivakkeerd. Het is ongelooflijk wat die rust met mij en mijn geloofsleven deed. Ik merk uit de reacties dat veel lezers zich daardoor aangesproken voelen, en actiever op zoek gaan naar rust.” Het ‘stil worden voor God’ is volgens Ronald niet een nieuwe trend. “Al in het begin van de Bijbel lezen we dat God rustte van al het werk dat Hij gemaakt had. Hij heeft dat ook aan ons opgedragen: zes dagen werken, een dag rusten. Rustige muziek kan ons helpen om de rust van God als het ware in te gaan, om ons zo in stilte op God te richten.” Mirjam: “Ook Jezus zelf trok zich regelmatig terug om tot rust te komen. Er staat dat Hij rust aan het hart van de Vader. Hij wil zijn rust ook aan ons geven als Hij zegt: ‘Kom tot Mij als je vermoeid en belast bent en Ik zal je rust geven.’ Iets van deze heerlijke rust van God, zullen bezoekers zeker ervaren.”

De avonden worden afgesloten in kloosterstijl – “hoe, dat is een verrassing” – en ook diverse boeken en cd’s van Ronald Koops en Mirjam van der Vegt zijn te koop. Mirjam: “Met deze avonden willen we mensen op weg helpen naar een stuk rust en vrede die alleen God kan geven.”

Voor meer informatie over Ronald Koops en Mirjam van der Vegt kunt u een kijkje nemen op hun websites: www.ronaldkoops.nl en www.mirjamvandervegt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.