eerste nederlandse site voor geadopteerden

tichting Adoptievoorzieningen; twee nauw samenwerkende organisaties die adoptienazorg bieden aan zowel adoptieouders als geadopteerden. De site wordt gesubsidieerd door het ministerie van VWS.

In Nederland wonen ruim 50.000 geadopteerden. Meer dan 35.000 van hen zijn inmiddels volwassen. Zij blijken behoefte te hebben aan informatie over adoptie en het uitwisselen van ervaringen.

Geadopteerdonline.nl biedt deze mogelijkheden met onder meer: informatie over landen van herkomst, wet- en regelgeving, zoeken naar je roots, activiteiten voor geadopteerden en boekentips. Het is ook mogelijk om ervaringsverhalen te lezen en in te sturen, om mee te discussiëren in het forum. Bovendien kunnen bezoekers van de site ook chatten en e-mailen met een hulpverlener.

Stichting Adoptievoorzieningen en Fiom

Stichting Adoptievoorzieningen is een landelijke organisatie die voorlichting, voorbereiding en nazorg op het gebied van adoptie in samenhang aanbiedt. De Fiom biedt begeleiding en ondersteuning bij onbedoelde zwangerschap, ongewenste kinderloosheid, zwangerschapsverlies, afstand ter adoptie, adoptienazorg en internationale zoekacties naar familieleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.