de schakelhet kleine veer ik lekker fit

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden heeft de gemeente Dalfsen aan het begin van het schooljaar 2010/2011 het initiatief genomen om samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, de GGD en thuiszorgorganisatie Carinova het project ‘IK Lekker fit!?’ uit te voeren. In 2010/2011 hebben reeds zeven scholen dit project met veel enthousiasme uitgevoerd. Eerder dit schooljaar is PCB De Regenboog gestart en nu dus ook fusieschool De Schakel/Het Kleine Veer. “Ik ben blij dat ook deze school meedoet en leerlingen op een positieve wijze bewust maakt van een gezonde en actieve levensstijl”, zegt wethouder Maurits von Martels.

Met ondersteuning van de gemeente Dalfsen kan elke basisschool het integrale programma ‘IK Lekker fit!?’ uitvoeren. Daarin zit ook de lesmethode Lekker fit!, ontwikkeld door de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers. Deze methode biedt leerlingen op een leuke en leerzame manier, de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in de thema’s voeding, gezondheid en bewegen, met als motto: fit zijn is fijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.