de nieuwleuser bijenvereniging is 100

In oktober 1912 is in Herberg de Uuthof nabij de Lichtmis bijenhoudersvereniging Nieuwleusen en omstreken opgericht. Bij de oprichting werd gekozen vor de naam Afdeling Dedemsvaart SS (StaatsSpoor). Op die plek was namelijk een station gevestigd waar reizigers van de trein over konden stappen op de tram die richting Dedemsvaart reed.

In verband met het honderdjarig bestaan van de vereniging en vanwege het feit dat 2012 is uitgeroepen tot jaar van de bij heeft de bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen twee themaochtenden georganiseerd. Andries Bos en Wim Brinkman geven voorlichting over het houden van bijen; daarnaast zal aandacht worden besteed aan biodiversiteit.

Voor de vitaliteit van bijenvolken is het van groot dat er een ruim en gevarieerd aanbod is van stuifmeel en nectar. Dat kan worden gerealiseerd door inrichting van akkerranden, door aanpassing van wegbermbeheer en door aanplant van bijenplanten in openbaar groen, bosjes en singels.

De presentatie wordt gehouden in de bibliotheek van Dalfsen op zaterdag 4 februari en op zaterdag 11 februari in de bibliotheek van Nieuwleusen. Op beide ochtenden van 10.30 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.