de nieuwe veste wisselt leerlingen uit

Dinsdagmiddag om 14.00 uur worden de buitenlandse gasten op het gemeentehuis in Hardenberg welkom geheten door de burgermeester. Er is een programma samengesteld met als thema: Youth, Lifestyle and Social Media. De hele week wordt hier aandacht aan besteed. Daarnaast staan er verschillende activiteiten op het programma waarbij de leerlingen en hun begeleiders nader kennismaken met Nederland.

De leerlingen van De Nieuwe Veste hebben de vanaf oktober hard gewerkt aan een weekprogramma. Ze hebben een enquête gehouden over het gebruik van Social Media, evenals de leerlingen uit de andere landen. In de week dat de leerlingen op De Nieuwe Veste zijn, worden de resultaten van de verschillende scholen vergeleken en gaan ze discussiëren over deze uitkomsten. Tevens is er een film gemaakt over het project en er zijn presentaties voorbereid.

De buitenlandse leerlingen zijn deze week te gast bij leerlingen van De Nieuwe Veste. Ze gaan samen naar school en ze nemen deel aan verschillende buitenschoolse activiteiten. Zo gaan ze kegelen en een GPS-tocht doen. Op donderdag gaat de groep naar Groningen, waar een bezoek wordt gebracht aan het Groninger Museum. ’s Avonds wordt er afgesloten met een echte Hollandse lekkernij: pannenkoeken.

Op de vrijdag neemt iedereen afscheid en vertrekken de buitenlandse gasten weer naar huis. In de maanden daarna worden de voorbereidingen getroffen voor het volgende bezoek. In juni gaat De Nieuwe Veste Hardenberg met een aantal leerlingen naar Zweden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.