de groene welle actief op paard 2012

Ook helpen ze mee met de opbouw van het hippische evenement en geven ze voorlichting over de opleidingen.

Paard 2012 is van 19 tot en met 22 januari. Een van de hoogtepunten voor de studenten is de clinic van Adelinde Cornelissen op de slotdag. In een uur worden de studenten Paardensport bijgespijkerd op dressuurmatig gebied. De Groene Welle is blij met de samenwerking en komst van Cornelissen. Adelinde Cornelissen staat bovenaan in de afsluitende wereldranglijst van 2011 met haar paard Parzival. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring met zowel het doceren als het opleiden van jonge paarden, waardoor ze de uitgelezen persoon is om met de studenten aan de slag te gaan.

Het is voor het vierde jaar dat De Groene Welle meewerkt aan het hippische evenement in Hardenberg. Met deze samenwerking en de uitdagende opdracht doen studenten ervaring op met werkzaamheden die ook in toekomstige beroep kunnen voorkomen. De organisatie van Paard 2012 krijgt diensten en ideeën aangereikt van jonge aankomende professionals.

De hippische opleidingen werken veel samen met het bedrijfsleven en hippische organisaties. Zo werken studenten mee aan het jaarlijkse verrichtingsonderzoek van het KWPN en verzorgen zij de paarden rondom Prinsjesdag in Den Haag. Ook organiseren studenten jaarlijks het schoolconcours, een officiële KNHS wedstrijd, dat op 17 april 2012 plaats vindt op het terrein van de KNHS in Ermelo.

Op dit moment volgen 145 studenten een hippische opleiding bij De Groene Welle in Zwolle. In de opleidingen speelt internationalisering ook een belangrijke rol. Studenten gaan op buitenlandstage en bezoeken internationale hippische bedrijven. Met al deze praktische opdrachten en bedrijfsbezoeken worden studenten voorbereid op een uitdagende functie in de (internationale) hippische branche.

Kennismaken met het hippische onderwijs? Dan kun je op vrijdag 3 februari of zaterdag 4 februari 2012 naar de Open Dag van De Groene Welle. Kijk voor meer informatie op www.groenewelle.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.