Home / archiefcentraal / dalfsen wil pas alcohol vanaf 18 jaar

dalfsen wil pas alcohol vanaf 18 jaar

“Als gemeente vinden wij het zeer belangrijk dat jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien. Het

alcoholgebruik onder veel jongeren baart ons dan ook grote zorgen,” schrijft de gemeente. “In het alcoholmatigingsbeleid dat wij en vele andere gemeenten met ons voeren, merken wij dat preventief beleid het meeste effect heeft bij (de ouders van) jongeren tot 16 jaar. Maar als jongeren eenmaal 16 zijn, is het veel moeilijker om een gedragsverandering bij zowel de jongeren als hun ouders te bewerkstelligen. Doordat de leeftijdsgrens voor de verkoop van zwakalcoholische drank nog altijd 16 jaar is, is dit ook de maatschappelijke norm geworden. Dit terwijl veelvuldig alcoholgebruik ook bij jongeren ouder dan 16 jaar erg schadelijk kan zijn. Het jonge brein is dan nog volop in ontwikkeling en te vaak en te veel alcohol verstoort deze ontwikkeling.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.