cursus leer je omgeving kennen

De verhalen worden ondersteund door prachtige beelden.

De cursus is bedoeld voor leden en niet-leden van de vereniging. Voor de leden is deelneming gratis, terwijl niet-leden 10 euro betalen voor het totaal van alle bijeenkomsten. Betaling graag contant en gepast op één van de cursusavonden. De avonden beginnen om 20.00 uur en zullen rond 22.15 uur worden afgesloten. Men kan zich telefonisch opgeven bij Jo Bruggeman op 0529-431825 of per e-mail grajo@home.nl

Het spits wordt afgebeten door de heer Hein Kuijper, voorzitter van de Vereniging Natuur en Milieu ‘De Vechtstreek’. Eerst geeft hij een korte impressie van het huidige Vechtdal. Vervolgens zoomt hij in op de huidige flora en fauna in het Vechtdalgebied en in het bijzonder bij Dalfsen. Hij reikt ook nieuwe kansen aan voor Dalfsen op basis van de doelstellingen van het Masterplan Ruimte voor de Vecht. Wat betekenen nu deze plannen voor het landschap en de natuur. Is het een bedreiging of liggen er juist kansen voor Dalfsen. Bovendien heeft hij ideeën over het waterbelevingsplan en de herinrichting van de Stokte. Datum: maandag 6 februari, plaats : Voormalige Synagoge, Julianastraat 18 om 20.00 uur.

De tweede theorieavond handelt over Historie en Monumenten in onze gemeente. In een samenspel tussen de docenten Walter Beekers en Henk v.d. Beeke wordt ingegaan op de historische achtergrond van de bossen aan de zuidkant van de Vecht en de landgoederen. Voor de pauze zal voornamelijk het gebied ten noorden van de Vecht worden behandeld en na de pauze het gebied ten zuiden van de Vecht. Er worden prachtige beelden vertoond. De invloed van Lodewijk XIV is duidelijk aanwezig en ook zal worden ingegaan op de Franse- en Engelse landstijl. Voorts komen de oude gebouwen in Dalfsen aan de beurt en vanzelfsprekend worden de monumentale boerderijen in de gemeente niet vergeten. Datum: maandag 13 februari, plaats : Voormalige Synagoge, Julianastraat 18 om 20.00 uur.

De derde en laatste avond gaat over de archeologie en geologie in de gemeente Dalfsen. Deze avond zal worden verzorgd door de heer Ab Goutbeek, een begrip in wijde omgeving. Zijn verhaal zal gaan over de ontwikkeling van de mens langs de Vecht, hoe de eerste mensen, 8000 jaar voor Christus het Vechtdal introkken en hoe deze mensen 4000 jaar voor Christus een vaste woonplek zochten. Voorts, hoe de eerste boeren in de middeleeuwen de eerste buurtschappen vormden en hoe deze later uitgroeiden tot de hedendaagse woonkernen. Datum: maandag 5 maart, plaats : Voormalige Synagoge, Julianastraat 18 om 20.00 uur.

Op zaterdag 21 april wordt er onder leiding van enkele genoemde docenten rondgefietst in het behandelde gebied. De tocht duurt ongeveer 3 uur. Datum: zaterdag 21 april, verzamelen voor de toren van de grote kerk om 9.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.