Home / archiefcentraal / column mijn oprechte wens voor 2012

column mijn oprechte wens voor 2012

Niet alleen omdat ik haar nog steeds mis, maar vooral omdat zij altijd kwistig strooide met haar wijsheden.

Deze dagen blijft het: “Hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd gaat”, steeds door mijn hoofd spoken. Bij het opzetten van de kerstboom begon het al. Als iemand mij rond half december midden in de nacht had wakker gemaakt met de vraag hoe lang het geleden was dat ik de kerstspullen had opgeborgen, had ik zonder schroom geantwoord: “ 3 maanden”.

Ook het vuurwerk, het carbid schieten en de oliebollen klonken en roken zo bekend, dat er volgens mij echt geen jaar tussen had gezeten. Toch was er al weer een heel jaar voorbij! 2011 is geweest en 2012 lacht ons toe. Op de een of andere manier vind ik 2012 een mooier getal. Ik hoop dat het wat zegt over het nieuwe jaar.

Een jaar met veel belangrijke sport gebeurtenissen. Een spannend economisch jaar ook, al ben ik door de uitgaven aan vuurwerk weer wat minder zorgelijk. Voor Ommen een jaar van uitvoeren. Het Vechtoeverplan gaat van start. De Stationsweg gaat op de schop. De nieuwbouw in het centrum gaat beginnen en in Ommen Oost en het Havengebied maken we een begin met woningbouw. Je zou bijna zeggen wat heeft een mens nog te wensen?

Toch heb ik nog een oprechte wens voor 2012. Het is mij het afgelopen jaar steeds vaker opgevallen hoe veel anonieme reacties er op de sociale media staan. De schuilnamen spatten van het scherm af.

Schuilnamen die niet mis te verstane teksten produceren. Ergens heb ik zelfs medelijden met deze mensen die blijkbaar niet openbaar hun mening durven te uiten. Zouden deze mensen niet veel gelukkiger zijn als ze het debat met open vizier aan zouden gaan? Ieder mens wil toch graag zelf echt gehoord worden! Mijn wens is dan ook dat iedereen in het nieuwe jaar zijn of haar mening gewoon onder de eigen naam ventileert. Leve de vrije, openbare meningsuiting!

Ilona Lagas

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.