Home / archiefcentraal / cda wil geen gasboringen in overijssel

cda wil geen gasboringen in overijssel

Er bestaan allerlei vragen over de wijze van deze vorm van gaswinning. Of het wel veilig is, of het schade aan het bodemgestel oplevert. Het onderzoek en de antwoorden op deze vragen zullen pas in het najaar van 2012 bekend zijn. Omdat niet duidelijk is of deze antwoorden positief zijn, blijft het CDA twijfelen of dit de juiste vorm van energiewinning is in Overijssel.

De provincie heeft juist in Overijssel hoog ingezet op duurzame energie. Er wordt via het Energiefonds heel veel geld in geïnvesteerd. Het CDA vindt dat allerlei andere vormen van duurzame energie, zoals aardwarmte, biovergisting en zonne-energie veel meer passen in een Groen Overijssel.

“Het CDA gaat graag de discussie aan waar we als provincie onze ‘energie’ in steken; in fossiele brandstof of in duurzame energie”. CDA-Statenlid Henk Meulink wil deze strijd wel aangaan. “Het CDA wil dat Overijssel in ieder geval voorop loopt met energie waar we geen milieu- of veiligheidsrisico’s mee lopen”.

Lees ook

ChristenUnie Overijssel wil provinciaal fonds voor transitie agrarische sector

REGIO – De Statenfractie van ChristenUnie Overijssel lanceert een manifest hoe de boeren te ondersteunen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.