Home / archiefcentraal / busdag de nieuwe veste

busdag de nieuwe veste

Op deze wijze maakten ze op een actieve manier kennis met De Nieuwe Veste.

De basisscholen hadden zich van te voren ingeschreven voor deze dag. Docenten hadden activiteiten voorbereid en er waren leerlingen die hielpen met de begeleiding. In totaal werden er zo’n 100 kinderen opgehaald met de bus. Naast deze twee bussen vol werden er ook nog eens ruim 40 kinderen gebracht door ouders. Deze kinderen zaten niet op één van de openbare scholen waar de bus langsging, maar wilden wel graag bij de Busdag aanwezig zijn. In totaal kwamen er 148 kinderen op de Busdag af.

Deze dag ging het om het ervaren en ontdekken. Het thema bij Natuur en Techniek was LED’S HAVE FUN! De leerlingen gingen aan de slag met ledlampjes. Zodra ze deze goed aangesloten hadden, lichtte het lokaal op. De gang vulde zich met de geur van appelflappen, welke werden gebakken bij Natuur en Zorg. Bij Kunst en Cultuur hebben de leerlingen een masker gemaakt. En alsof dit alles nog niet genoeg was, werd er flink geswingd in sporthal de Meet.

Zaterdag 28 januari vindt de open dag plaats. De school opent haar deuren om 09.30 uur. De dag duurt tot 13.00 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.