bukkumtoernooi is prachtige traditie

De 36e editie van het traditionele Bukkumtoernooi op Oudejaarsdag is prima verlopen en de Trefkoele in Dalfsen werd de gehele dag door massaal bezocht. Na de koffie streden twintig teams om de felbegeerde Melkbussen.

Vanaf de start van het toernooi tot en met de finales was het publiek getuige van sportieve voetbalstrijd tussen verschillen buurtschappen en straten uit Dalfsen. Ook was er weer de beruchte Day Before Bukkum, waaraan ruim 60 deelnemers meededen en op de fiets onder andere ’t Witte Peerd in Nieuwleusen werd bezocht om te eindigen in de Bukkumbuurt, bij De Brinkhof.

Het toernooi verliep volgens het traditionele draaiboek en uiteindelijk streden acht teams in de halve finales om de prijzen. In Poule B (de grote Melkbus) waren dat de Buut’n Bukkums, Vechtdiek, Speklapp’nbuurte en FC Bukkum. De finale werd uiteindelijk gespeeld door Speklapp’nbuurte en de Vechtdiek. Na een zinderende partij sleepte de Speklapp’nbuurt uiteindelijk de prijs in de wacht, door eerst in de allerlaatste seconde van de wedstrijd gelijk te maken en de strafschoppen vervolgens beter nam.

In poule A streden Gerner, Koffiesteegie, Achterhoek en FC Ankum om de kleine melkbus. De finale werd gespeeld door FC Ankum en de Achterhoek en het laatstgenoemde team was in de finale te sterk. Met een 4-0 overwinning mochten de spelers van de Achterhoek met de melkbus op de foto en voor minimaal een jaar met deze eer rondlopen.

Na afloop werd het toernooi afgesloten met de inmiddels beruchte Priesuutrieking waar er nog de nodige ereprijzen werden uitgedeeld. De prijs voor Slechtste Speler van het Toernooi ging dit jaar naar Henk Roddenhof, die op The Day Before Bukkum zijn fiets niet meer kon terugvinden op de plek waar hij hem toch echt zelf had neergezet. De titel van Ere-bukkum viel dit jaar ten deel aan Herben Scherpenkate, een waardig opvolger van de eerder deze maand overleden Hein van Linde. De trofee ‘Ik ben hier wel, maar wat doe ik hier eigenlijk’ ging naar Jaap van Dijk. Ook hij was zeer content met deze prijs.

Klik hier voor de foto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.