Home / archiefcentraal / braziliaans voetbal in hardenberg

braziliaans voetbal in hardenberg

In Hardenberg gaat er weer een belangrijk balletje getrapt worden… Regioteam Hardenberg heeft voor de derde keer achtereen dit jaar een wedstrijd op de planning. Na het jeugdteam van Grêmio Porto Alegre uit Brazilië (2010) en de beloften van SC Heerenveen (2011), wordt er opnieuw gespeeld tegen een Braziliaanse club.

Op sportpark De Boshoek, thuishaven van topklasser HHC Hardenberg, speelt het Regioteam Hardenberg op dinsdagavond 29 mei een wedstrijd tegen Cruzeiro Esporte Clube onder 20. De aftrap is om 19.30 uur.

Gert Heerkes (trainer-coach SC Veendam) en Michiel Jansen (hoofd opleidingen bij FC Twente) zullen als coaches het Regioteam bijstaan. Verder bestaat de staf uit Evan Reinders (fysiotherapeut) en Jan Seinen (medische verzorging).

Johan Gaasbeek is initiator en organisator/begeleider van het Regioteam Hardenberg. Johan: ,,Wij zijn er bijzonder trots op dat wij Cruzeiro EC hebben kunnen contracteren. De hoofdmacht van die club speelt op het hoogste niveau in Brazilië en speelt de thuiswedstrijden in het Mineirao stadion in Belo Horizonte. Dat stadion kan bijna 82.000 toeschouwers bergen. In mei 2011 hebben we al de eerste contacten met de club kunnen leggen. Wij hoorden dat het jeugdteam van de club een toer door Europa zou gaan maken en dat ook Nederland zou worden aangedaan. Wij hebben toen direct actie ondernomen.”

Cruzeiro Esporte Clube is dus niet zomaar een club… In 1921 werd de club opgericht door Italiaanse kolonisten en het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de succesvolste clubs van Brazilië. Oorspronkelijk heette de club Societá Sportiva Palestra Italia. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de naam gewijzigd in Cruzeiro EC. De clubkleuren zijn blauw-wit.

Luiz Felipe Scolari, bondscoach van Portugal van 2003 tot 2008, was in het seizoen 2000-2001 coach van de club.

Bekende spelers van de Braziliaanse club zijn onder andere Ronaldo (PSV Eindhoven, Barcelona, Internationale en Real Madrid) en Maxwell (Ajax Amsterdam, Internazionale en Barcelona).

Ook Jonathas, de speler die in 2009 naar AZ Alkmaar kwam, speelde voor Cruzeiro Esporte Clube.

Kortom, een saaie wedstrijd zal het niet worden.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.