Home / archiefcentraal / brandweer redt monumentaal pand lemelerveld

brandweer redt monumentaal pand lemelerveld

De brandweerkorpsen van Lemelerveld en Luttenberg hebben zaterdag door snel ingrijpen een monumentale boerderij aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld gered. De brand was opgemerkt door een passant die onmiddellijk de brandweer belde.

De schade door de brand bleef beperkt tot het dak van het achterhuis. Omdat het om een woning met rieten kap ging werd door de alarmcentrale ook het korps van Luttenberg gealarmeerd. Bij aankomst van het korps van Lemelerveld sloegen de vlammen al uit het dak. Door het riet te verwijderen en te blussen kon de brandweer de brand stoppen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.