boertjes schaaktoernooi in balkbrug

Schaakvereniging Kijk Uit Balkbrug houdt op zaterdag 4 februari het Boertjes Schaaktoernooi. Al ruim 25 jaar staat het vierkampentoernooi op de landelijke en regionale schaakkalender. Tijdens het vierkampentoernooi spelen vier schakers van gelijke sterkte in een onderlinge competitie allemaal een keer tegen elkaar. Hoe meer deelnemers, hoe meer viertallen. Net als in vele voorgaande jaren wordt het Boertjes schaaktoernooi weer op de eerste zaterdag in de maand februari gehouden.

Het Boertjesschaaktoernooi maakt onderdeel uit van het Grand Prix-toernooi van de Schaakbond Overijssel, die dit toernooi in de schaakcyclus heeft opgenomen. Met behoud van de oorspronkelijke opzet van het Boertjes schaaktoernooi streeft de organisatie ernaar vooral recreatieve schakers en clubschakers een prettige schaakdag te bieden, en zodoende het plezier in het schaken te bevorderen. Als dat uitmondt tot nieuwe leden voor de vereniging, is dat natuurlijk mooi meegenomen, beaamt de organisatie. De schaakvereniging KIJK UIT Balkbrug stelt zich uiteraard open voor nieuwe schakers.

Plaats van handeling van het 26e Boertjes schaaktoernooi is, zoals inmiddels gebruikelijk, het multifunctioneel centrum ’t Trefpunt aan de Meppelerweg in Balkbrug. Daar staan vanaf 9.00 uur de deuren open om de schaakenthousiastelingen te ontvangen. Het officiële begin van het toernooi begint rond 9.45 uur, wanneer burgemeester Snijders de eerste zet zal doen. Tweevoudig winnaar Ivo Maris gaat proberen zijn titel verdedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.