bezoek een kleine wereld

Binnenkort zijn er in het gemeentehuis in Dalfsen tal van miniaturen en kijkkasten te bewonderen. Jody Kruizinga exposeert hier van 2 februari tot en met 29 februari. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Jody Kruizinga is gedurende een revalidatieperiode in 1993 begonnen met het bouwen van een groot poppenhuis (welke niet tentoongesteld wordt). Langzamerhand kwamen er steeds meer bij en haar ervaring met miniaturen groeide en groeide… Nu is ze bezig met een tweede poppenhuis, welke heel groot wordt. De verschillende ruimtes richt ze in, ze legt elektriciteit aan en verzorgt het behang-, schilder- en houtwerk.

Tussendoor houdt Jody Kruizinga zich bezig met kleinere projecten, zoals winkeltjes maken en inrichten, een

voorjaarstafereel in een ganzenei maken en een uitbeelding ontwerpen van het kinderliedje: “schuitje varen, theetje drinken”.

Maar dat is nog niet alles… Daarnaast zitten er vele uren in het zo goed mogelijk maken van kleine miniaturen, zoals huishoudelijke voorwerpen, meubelstukjes, schilderijen en kleinere of grotere tapijtjes. Jody’s uitdaging is om zoveel mogelijk zelf te maken.

Benieuwd bent naar dit kleine wereldje? Dan kun je ten tijde van de expositie terecht in het gemeentehuis in Dalfsen. Deze is op maandag geopend van 8.30 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.