Home / archiefcentraal / beleef de gedichtendag in nieuwleusen

beleef de gedichtendag in nieuwleusen

Bibliotheek Nieuwleusen houdt op dindsdagavond 24 januari een waar dichtersfestijn waarbij iedereen van harte welkom is. Gedichtendag is ieder jaar hét poëziefeest van Nederland, waarop dichters in het zonnetje worden gezet. Kranten, radio, televisie en het internet klinken die dag een stuk poëtischer.

Dit jaar sluit de bibliotheek van Nieuwleusen zich aan met de organisatie van een feestelijke avond vol poëzie. Een groot aantal dichters uit Nieuwleusen en omgeving treden op in de bibliotheek en lezen voor uit eigen werk; in de streektaal en in het Nederlands.

Als afronding van een poëzieproject laten de beste “dichters in spee” van het Agnietencollege van zich horen door de best beoordeelde, zelf geschreven gedichten voor te lezen. Henk Bogaard zorgt voor de muzikale omlijsting.

Dichters uit Nieuwleusen die optreden zijn: Klazien Bijker-van Hulst, Piet Kalteren, Tjemme Visscher en Wilko J. Vroom. Klaske Bakker leest werk voor van haar moeder Lammie de Wilde-Knol en een dochter leest gedichten van Jan Zantinge. Dichters uit de omgeving zijn: Jannie Bakker uit Genemuiden, Femmy Woltman, Doortje Stam en Carla van der Veen uit Giethoorn, Corry Overmars uit Hasselt en Fenny Martens-Berends uit Nijverdal.

De traditie wil dat de Landelijke Gedichtendag op de laatste donderdag in januari plaatsvindt, maar omdat op donderdagavond de bibliotheek is geopend voor de uitlening hebben we gekozen voor de dinsdagavond. De feestelijke gedichtenavond begint om 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis, maar graag kaartjes van te voren afhalen bij de bibliotheek.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.