Home / archiefcentraal / basisschool de wegwijzer bestaat een eeuw

basisschool de wegwijzer bestaat een eeuw

Het gehele jaar houden we activiteiten voor de kinderen die nu op school zitten, maar ook voor oud-leerlingen, ouders en bestuursleden. Hoogtepunt van de festiviteiten wordt de reünie en de projectweek voor de kinderen. De meeste activiteiten houden we in de zomerperiode om een grotere kans op mooi weer te hebben. Samen met de reüniecommissie die uit ouders, een oud-bestuurslid en leerkrachten bestaat, hebben we een gevarieerd programma samengesteld “.

De aftrap is op woensdag 11 januari voor alle ruim driehonderd kinderen. Ze krijgen allemaal een ‘nieuwjaarsborrel’ aangeboden en een Wegwijzerbroodje dat speciaal voor dit jubileum is ontworpen. Voor ouders en naaste familieleden van de kinderen bestaat de mogelijkheid om ook een Wegwijzerbroodje te kopen. De kinderen krijgen hiervoor na woensdag een intekenlijst mee. De opbrengsten worden gebruikt om onder meer de kosten die worden gemaakt voor de kinderfeestweek te kunnen betalen. Bij de school wordt dan ook een doek onthuld en zingen alle kinderen het feestlied op het grote schoolplein.

Alle leerkrachten komen die dag in de kleren van toen op school. Na de borrel en het hapje gaan de kinderen in de groepen aan de slag om samen een lange slinger van vlaggetjes te maken die door de hele school komt te hangen. Op 20 april is de officiële jubileumviering in de Grote Kerk voor genodigden. Na deze officiële bijeenkomst volgt een receptie .

Voor de kinderen is er een feestweek van 11 tot en met 15 juni gepland. De bedoeling is dat dan iedereen in de kleren van vroeger op school verschijnt. Hoogtepunt voor de kinderen moet het onderdeel dansen door de tijd op dinsdag 12 juni worden. De gehele dag oefenen de kinderen onder deskundige leiding om dan aan het eind van de dag af te sluiten met een grote presentatie.

De reünie is op 23 juni en wordt in en bij de school gehouden. De reüniecommissie heeft een website geopend en daar kan iedereen zich aanmelden: www.dewegwijzer100jaar.nl en de laatste ontwikkelingen volgen. Naast de vele activiteiten is een groep bezig om een herdenkingsboek te maken. Het boek bevat naast veel historische feiten ook reacties en interviews van personen die nauw betrokken zijn of waren bij de school.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.