asc 62 boekt mooie zege

De intocht van de goedheiligman was in Dalfsen nauwelijks afgelopen of de eerste cadeaus werden al uitgedeeld. Na een reeks verloren wedstrijden boekte de hoofdmacht van ASC in de thuiswedstrijd een knappe 2-0 overwinning op promovendus Drienerlo.

Door Peter Dam

Op voorhand werd een zware opgave verwacht voor de Dalfsenaren. Mede ingegeven door het ontbreken van enkele cruciale geblesseerde spelers. Daarbij komt dan nog de negatieve spiraal waar de blauw-witten de laatste weken ongetwijfeld in terecht zijn gekomen. Vanaf de aftrap nam Drienerlo het initiatief met goed combinatievoetbal en zeer scherpe mandekking. ASC werd nauwelijks tijd gegund de bal aan te nemen, laat staan aan een aanvalsopbouw te werken. Al gauw creëerde Drienerlo enkele kansen maar het doel van Jan Westerman bleef schoon. Sterker nog, het hoge tempo dwong ASC ook tot één keer raken waar de spelers wonderwel goed in slaagden.

Zo ontspon zich een boeiend duel en trokken de teams elkaar naar een niveau dat de moeite van het kijken zeker waard was. Ook ASC kreeg ook kansen maar verzuimde die te verzilveren totdat vlak voor de pauze Arjan Stokvis toch de 1-0 kon laten aantekenen.

Na de pauze bleek hoe belangrijk dit doelpunt was. Drienerlo ging op zoek naar de gelijkmaker en moest daardoor ruimte op het middenveld en de verdediging prijsgeven. ASC ging daar echter slordig mee om zodat trainer Freddy Smit en zijn staf tot ver in de tweede helft het duel billenknijpend moesten gadeslaan. Uiteindelijk bracht Floris Meerveld de verlossende 2-0 op het scorebord. Met dit resultaat nemen de Dalfsenaren louter positieve gevoelens mee naar de uitwedstrijd tegen AVW’66 van volgende week. Niet alleen is de vervanging op orde, ook blijkt dat de spelers een hoog speltempo op de mat kunnen brengen waardoor afscheid nemen van de kelder van de 2e klasse alleszins tot de mogelijkheden behoort mits zij effectiever met de doelkansen omspringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.