afscheid koop bakker van redactie meander

De voorzitter van De Vechtstreek, Hein Kuiper, wilde het afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan en verraste Koop met een pas uitgegeven natuurboek De Zoogdieren van Overijssel, een kleurrijk boek met veel wetenswaardigheden. Gelukkig had Koop dat boek nog niet aangeschaft.

Samen met Frans van Elburg richtte hij in 1967 de Vogelvereniging in Ommen op. Leden van de voormalige natuurwacht – destijds bestaande uit enkele onderwijzers, een notaris en een dokter – werden door Koop, Frans van Elburg en Bram Ruiter aangeschreven om zich aan te sluiten bij die Vogelvereniging, de latere Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek.

Al sinds de oprichting is Koop bij de vereniging in diverse functies betrokken geweest, de laatste jaren als lid van de redactie van Meander. Voor zijn inspanningen voor de natuur, Koop werkte jaren bij Staatsbosbeheer, en voor De Vechtstreek mocht Koop in 2004 een lintje ontvangen als Lid van de Orde van Oranje Nassau. In een gesprek dat redactieleden met hem hadden, uitte Koop Bakker zijn bezorgdheid over de natuur rondom Ommen, maar ook mondiaal.

Koop is er vast van overtuigd dat alles wat mooi en weerloos is onze felle en ferme bescherming verdient. Hij is bezorgd als hij de afname van tal van diersoorten in onze omgeving bemerkt. Kuifleeuweriken, huiszwaluwen, grutto’s en patrijzen waren pakweg 30 jaar geleden algemene vogels hier. Nu zijn het zeldzaamheden. Gelukkig zijn er ook soorten die terug zijn, zoals de ooievaar en Koops favoriete vogel, de raaf. Koop blijft betrokken bij De Vechtstreek én bij de natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.