zwolle loopt 1612050 meters voor mamas

Met de sponsoractie Meters voor mama’s heeft Zwolle op 20 december 17.688 euro ingezameld voor 3FM Serious Request. Dat heeft City Captain rapper Sticks bekendgemaakt. Er liepen 193 mensen mee, die samen 1.612.050 meters voor mama’s hebben gelopen. De sponsorloop in Zwolle is onderdeel van een landelijke estafette van Zilveren Kruis Achmea. De zorgverzekeraar, die zoveel mogelijk mensen in Nederland in beweging wil krijgen, maakt op 24 december het totaalbedrag van de actie Meters Voor Mama’s bekend in het Glazen Huis.

De lopers zijn in Zwolle aangemoedigd door City Captain Sticks. De rapper riep iedereen op in beweging te komen voor de sponsorloopactie van Zilveren Kruis. Sticks maakte het ingezamelde geldbedrag in Zwolle ’s avonds live op radio 3FM bekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijk muziekprogramma op het Rodetorenplein, dat werd gepresenteerd door 3FM DJ Domien Verschuuren. Ook waren er optredens van de Serious Talents-bands Milkbar en Audio Adam.

De loop in Zwolle was onderdeel van de landelijke Meters voor mama’s-sponsorloop, die van 18 tot en met 24 december wordt gehouden: de actieweek van 3FM Serious Request. De sponsorloop is gestart in Leiden en doet Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam aan. Op 24 december keert de estafette weer terug in Leiden. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop en daarom duurt de loop zes keer 24 uur.

Zilveren Kruis Achmea is hoofdpartner van 3FM Serious Request. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor moeders die geraakt zijn door oorlog. De totale opbrengst van de Meters voor mama’s-actie gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis. De totale opbrengst van alle sponsorlopen wordt op 24 december bekendgemaakt in het Glazen Huis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.