zelf taarten leren maken bij brenda

Door Erna Ekkelkamp – voor de opening van de vierde vestiging van de Taartenshop, die op 10 december geopend wordt in Ommen.

Naast lekker, zijn de taarten van Brenda bijna te mooi om waar te zijn. Ieder baksel is een kunstwerkje op zich en bijna jammer om op te eten. En ze worden steeds zeldzamer, want na drie jaar taarten bakken op bestelling, heeft Brenda zich het laatste jaar alleen nog gericht op het geven van taartenworkshops. Vanaf 10 december doet ze dat niet meer in haar eigen keuken, maar in de cursusruimte naast haar eigen ‘Leukste Taartenshop’ aan het Varsenerstraat in Ommen. “Toen ik kort voor ons huwelijk op zoek ging naar een mooie bruidstaart, stuitte ik op ‘De Leukste Taartenshop’, een webwinkel waar je letterlijk alles kunt kopen voor het maken van je eigen taart. Hartstikke leuk, maar ik durfde me daar twee weken voor onze bruiloft niet aan te wagen”, vertelt ze. “Een paar maanden later keek ik nog eens en ik werd zo enthousiast dat ik een kilo marsepein bestelde en aan het experimenteren sloeg.”

Brenda bleek een natuurtalent en boekte veel succes met haar taarten bij vrienden en familie. “Al snel wist ik niet meer voor wie ik aan het bakken was. Maar hoe vaak ik ook in de keuken stond, ik bleef het leuk vinden. En nadat ik mijn eerste workshop had gegeven, wist ik het zeker: hier wilde ik mijn beroep van maken. In de jaren erop maakte ik heel wat taarten en gaf ik wekelijks workshops. En steeds vaker kwam het voor dat mensen bij mij aan de deur kwamen om meel, marsepein of andere benodigdheden te kopen.”

Toen ze op het leukstetaarten-forum, waar bijna 20.000 taartenbakkers ideeën met elkaar uitwisselen, las dat er franchisers gezocht werden voor leukste taartenshops, ging ze met echtgenoot Gert naar een informatieavond. “We kwamen laaiend enthousiast terug. Gert zag het misschien nog wel meer zitten dan ik. Naast zijn werk als motormonteur hielp en helpt hij mij zoveel mogelijk mee en een eigen winkel leek hem altijd al leuk. Dus zijn we al snel op zoek naar een pand gegaan.” Het werd de voormalige bloemenzaak aan het Varsenerstraat, achter ‘de oude Aldi’.

Tweederde van het pand is omgetoverd in een walhalla voor liefhebbers van taarten maken. De schappen en rekken zijn gevuld met bijna 2000 bakbenodigdheden, variërend van levensmiddelenkleurstof en suiker tot uitsteekvormpjes en spuitmondjes. “Het enige wat we niet verkopen, zijn kant en klare taarten”, benadrukt Brenda. “Maar mensen kunnen hier wel leren hoe ze die moeten maken. Ik ben inmiddels gecertificeerd Wilton Instructor en geef workshops en cursussen in het maken van taarten op Nederlandse én Amerikaanse wijze. Open vanaf 10 december. Meer info www.deleukstetaartenshop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.