winnaar duurzaamheidsprijs 0 woning

De jury heeft de nul energiewoning van de heer Hendriks beloond met de Duurzaamheidsprijs Particulieren.

De Duurzaamheidsprijs gaat meer en meer leven in de gemeente Dalfsen. Uit de inzendingen blijkt dat vooral duurzaam wonen de aandacht heeft van de inwoners van Dalfsen. De inzenders van dit jaar waren de heer en mevrouw Hekman met het nog verder verduurzamen van hun woning. De heer Kamps, met een recreatie earthshipwoning.

De heer Eijkelkamp die naast het energiezuinig maken van zijn eigen woning ook adviseert bij het treffen van energiebesparende maatregelen bij anderen. De heer Hendriks die de eerste nul energiewoning wil realiseren op het industrieterrein van Dalfsen. Bij de jeugd waren er helaas geen inzendingen dit jaar.

Volgens de jury heeft de winnaar van de nul energiewoning heel bewust de keuze gemaakt in duurzaamheid en investeren op een manier van bouwen die nog niet veel mensen aandurven. Naast energiebesparing en duurzame energieopwekking middels een zonneboiler, PV-cellen en warmtepomp, wil de heer Hendriks ook veel aandacht gegeven aan een gezond binnenklimaat.

Zo moet het skelet van de woning van duurzaam hout gemaakt worden en worden de muren van de woning gestuukt met leem. De heer Hendriks heeft 500 euro ontvangen uit handen de heer Weijermars de winnaar van vorig jaar.

Naast de duurzaamheidsprijs was er dit jaar ook een aanmoedigingsprijs. Deze is uitgereikt aan de heer

en mevrouw Hekman. Deze Nieuwleusenaren zijn bijna elk jaar wel van de partij voor het aangeven van een duurzaam idee voor de duurzaamheidprijs particulieren. De jury waardeert het toepassen van allerlei isolerende en energieopwekkende maatregelen in en aan de woning.

Het energieverbruik van deze woning is met meer dan 75% gedaald en heeft energielabel A+ verkregen. De heer en mevrouw Hekman laten zien dat je met bestaande technieken je woning bijna geheel neutraal kan maken. De jury besloot om hiervoor een geldprijs van 250 euro te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.