vuurwerk opruimactie de hoonakkers

Deze ludieke actie is een tegenprestatie voor het overdragen van het ophalen van het oud papier aan de Rova. In het kader van het project Hoonhorst zegt DAG: een andere wijze van inzamelen van afval.

Hoonhorst is als hét duurzame dorp van Overijssel uitgekozen voor dit unieke pilot-project. Gestreefd wordt naar een zo minimaal mogelijke hoeveelheid restafval en een zo optimaal mogelijke inzameling en hergebruik van alle andere afvalstromen. Afval anders waarderen betekent ook dat de manier van inzameling gaat veranderen. Tijdens DAG worden gft-afval, oud papier en droge herbruikbare verpakkingen gescheiden huis-aan-huis ingezameld oftewel het wordt wel erg makkelijk gemaakt de waardevolle grondstoffen in het afval te scheiden en netjes aan de straat te zetten. Voor het (kleine beetje overgebleven) restafval kan gebruik worden gemaakt van ondergrondse containers. Met de verenigingen en scholen die nu de waarde van een deel van het Hoonhorster afval (zoals papier) verzilveren voor hun activiteiten zijn goede afspraken gemaakt.

Een van de verenigingen die tot op heden het oud papier inzamelde in Hoonhorst is de carnavalsvereniging De Hoonhakkers. Met de leden zijn afspraken gemaakt waardoor zij ook in de toekomst verzekerd zijn van inkomsten voor hun jaarlijkse feestelijke activiteiten. Vanaf heden hoeven ze daarvoor niet meer elke laatste vrijdag van de maand langs de stoepen en deuren van de kern Hoonhorst om zelf het oud papier op te halen, het papier wordt immers via de papiercontainer van elk huishouden automatisch door de Rova opgehaald.

Om toch een tegenprestatie te leveren zullen ze op zondag 1 januari 2012 het vuurwerkafval in de kern van Hoonhorst opruimen. De batsen, bezems, bladblazers, vuilniszakken en aanhanger zijn geregeld. En voor snert na afloop wordt gezorgd. Je bent van harte welkom. De opruimactie start om 10:00 uur bij cafe Kappers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.