Home / archiefcentraal / voorzitter marienberg wast auto leider 2e elftal

voorzitter marienberg wast auto leider 2e elftal

Door Alfed Dorgelo – Vorig jaar stond Gerard Buitenhuis nog met zijn zoon Richard het wagenpark al schuimend onder handen te nemen. Destijds won Wim Hutten de weddenschap. Nu waren de rollen omgekeerd. Sinds mensenheugnis is Buitenhuis, leider van het 2e elftal en lid van de Technische Comissie, al fan van de club die huist in het mooiste stadion van Nederland,namelijk Feyenoord.

Voorzitter Hutten heeft naast de liefde voor Mainbarg zijn hart verpand aan FC Twente.

De wedstrijd Feyenoord – FC Twente van enkele weken terug was de inzet van de weddenschap tussen beide heren. Gezamenlijk werd het titanenduel bekeken in het huis van de preses van Mariënberg. De aanwezige dames schrokken in de eerste helft drie keer van het luide gejuich van de fanatiek meelevende Gerard Buitenhuis toen zijn Feyenoord in de eerste helft Twente op een 3-0 achterstand trakteerde in de eigen Kuip.

Maar hij werd stiller en stiller toen de mannen van Co Adriaanse in het tweede bedrijf de achterstand repareerde tot op 3-2. Gelukkig voor Buitenhuis, jammer voor Hutten, hield Feyenoord stand.

Afgelopen zaterdag (24 december) was casa ‘OutsideHouse’ the place to be. Wim Hutten wilde eerst de auto van Gerard meenemen naar de wasstraat maar zo makkelijk kwam onze ‘zeurvitter’ er niet van af. Bovendien had Hutten zijn verloren weddenschap geheim gehouden echter kregen de huisfotograaf en ook de razende reporter van de roodzwarten lucht van de gewonnen weddenschap van Buitenhuis, Gerard Buitenhuis.

Onder de koffie probeerde Hutten nog van alles om onder de weddenschap vandaan te komen maar niets lukte. Hij had wat hulp van zijn zoon Willem, die hij voor maar liefst 1 euro had ingeschakeld.

Gerard had met zijn auto die dag ervoor nog efkes wat zandpaden bezocht, de wielen laten spinnen zodat Hutten niet voor niets kwam. Getooid in het shirt van Twente en met hulp van Willem moest Wim Hutten toch aan de slag. Met de waterslang in de hand en de kenmerkende sigaar op de lippen leek het net of Wim Hutten aan het werk was. Tuurlijk liep Buitenhuis, in het klassieke Feyenoord-tenue, mee om de boel grondig te inspecteren. Terwijl Buitenhuis een flesje Grolsch losdopte, zich verkneuvelend aan de sta-tafel het mooie tafereel gade sloeg werkte Hutten zich in het zweet.

Tja, als je wint heb je vrienden, als je verliest moet je de auto van Gerard Buitenhuis wassen. Maar Hutten was in every inch a gentleman en leverde een schoon examplaar af. Het koste hem een uurtje van zijn vrije tijd en een euro voor zoon Willem maar afspraak is afspraak. Kieken wie volgend jaar de klos is…

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.