voorbeschouwing csv28 zwolle marienberg

Door Alfred Dorgelo – Voetbalvereniging Mariënberg reist zaterdag 10 december af naar de hoofdstad van onze mooie provincië Overijssel. In Zwolle is op sportpark ‘De Verbinding’ CSV’28 gastheer voor de roodzwarten.

Vorig seizoen had het roodzwarte hart een complete off-day in Zwolle-Zuid, kinderlijk eenvoudig won de thuisploeg destijds met 3-0. De cijfers hadden nog hoger kunnen uitvallen, maar meer leed werd ons bespaard. Is het trouwens toeval of gewoon een samenloop van omstandigheden? Iedere keer als Marienberg afreist richting Stadshagen is het weer niet om over naar huis te schrijven. Het maakt het ballen op het harde kunstgrasveld van CSV’28 er niet leuker op, gelukkig hebben ze Hertog Jan aan de tap en misschien heeft die mooie blonde barjuffrouw ook wederom weekenddienst.

Nog een duel zijn ze verwijderd van de winterstop. Met andere woorden, aan de inzet kan het komende zaterdag niet liggen, pas in februari 2012 wordt de competitie hervat. Aan de ranglijst en de uitslagen te zien zit CSV’28 in hetzelfde schuitje als de Mariënbergers: ‘Geen touw aan vast te knopen’.

Mariënberg heeft één wedstrijd minder verloren dan de oranje-hemden, verder loopt de prestatie-curve aardig gelijk. Sinds oktober staat Edwin Kwakkel aan het roer, hij volgde Arnie Pot op die geen heil meer zag in verdere samenwerking met de huidige selectie. De laatste drie wedstrijden wist CSV’28 niet tot winst te komen. Vorige week verloor het met minimaal verschil, toch blijft dat nog altijd een nederlaag, met 1-0 van Gramsbergen. Daarvoor was koploper IJVV te sterk met 2-1 en wist Hatto Heim de Christelijke SportVereniging uit 1928 op een gelijkspel te houden.

Kortom, het wordt weer eens tijd voor een boeiende zege. Echter willen de Westerparkbewoners de winterstop ook begroeten met een klinkende overwinning. Wie trekt aan het langste eind? De eerste wedstrijd dit seizoen werd een geflatteerde 4-0 overwinning voor Mainbarg. Na dat ruim een uur CSV’28 kansen had om de score te openen wist Mariënberg binnen een onvervalst kwartiertje driemaal te scoren. Grote man, met drie doelpunten, was Theo de Lange die middag. Zijn moatie in de spits, Rolf Hofsink, zette zijn handtekening onder doelpunt nummer vier. Zo makkelijk zal het zaterdag wel niet worden in de Blauwvingerstad.

CSV’28 en Mariënberg zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Het is zaak om vroeg druk te zetten, CSV’28 niet in haar spelletje te laten komen en nu eens een keertje vijftig procent van alle kansen tot doelpunten promoveren. Want daar schort het de laatste weken ook opzichtig aan. Marienberg krijgt volop kansen, desondanks weten zij maar moeilijk het net achter de vijandelijke keeper te vinden. Het duel tegen Avereest was daar een mooi voorbeeld van. De club had zich snel in veilige haven kunnen schieten, nu was het billenknijpen tot het laatste fluitsignaal. Hoeft wat bovengetekende betreft zaterdag niet te worden herhaald in Stadshagen. Het duel staat onder leiding van de heer J. Stalenburg.

Prognose: 3-1, bij deze uitslag zijn de eerste twee kannetjes Grolsch voor mijn rekening! (AD)

Enkele statistieken rondom het duel CSV’28 – Mariënberg (bron: www.voetbalnederland.nl)

Winstkansen CSV’28 – Mariënberg:

Winst CSV’28 : 55%

Winst M’berg : 23%

Gelijkspel CSV’28-M’berg : 22%

Laatste ontmoeting: (Seizoen 2011/2012, 3e klasse C)

10 september 2011: Mariënberg won thuis met 4-0 van CSV’28.

Laatste wapenfeiten CSV’28 en Mariënberg: (Zaterdag 3 december 2011)

CSV’28 verloor met 1-0 op sportpark ’t Hoge Holt van Gramsbergen.

Mariënberg won nipt maar verdiend met 1-0 van Avereest

Stand 3e klasse C: (Sinds 3 december 2011)

4. Mariënberg 12-20 (24-16)

5. CSV’28 12-19 (18-18)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.