veertig jongeren studeren in vier dagen musical

“Tegenwoordig denkt iedereen dat het belangrijk is hoe je er uit ziet. Je moet mooi, hip en trendy zijn, want anders ‘scoor’ je niet”, stelt Emmelie Luikens. “Maar met alleen een knap uiterlijk ben je er nog niet. Een mooi innerlijk, daar gaat het om. Voor onze nieuwste musical gaan ook we opzoek naar mooie mensen, maar niet naar mensen met magere modellen-looks. Er mag best wel wat ‘spek’ aanzitten. Wanneer ben je perfect? Met dure kleding aan? De musical zal naast uiterlijk, mode ook gaan over jaloezie en haat & liefde.”

In de week van 27 februari tot en met 1 maart organiseren Emmelie Luikens en Dionne Schmit opnieuw een musicalkamp in Lemele, waarin zij met een groep van circa veertig jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar in vier dagen tijd een musical op de planken willen zetten.

Emmelie en Dionne vormen samen D&E Entertainment. Tijdens hun opleiding Dans & Drama en organiseerden zij hun eerste kamp. Inmiddels beiden bezig met een vervolgstudie, maken zij nog steeds tijd vrij voor het inmiddels traditionele musicalkamp. “We vinden het beide heel belangrijk om jongeren iets te leren en voor onszelf is het net zo leerzaam”, vertelt Emmelie. “Net als de voorgaande edities is ook ‘Catwalk Criminal’ een theaterstuk met een boodschap. Het is een musical die gerust als ‘over the top’ omschreven kan worden. Het doel van de musical is om de jongeren en het publiek bewust te laten maken dat iedereen mooi is van binnen en van buiten.”

Een gemiddeld musicalkamp van vijf dagen kost 500 euro, maar het duo wil een kamp aanbieden waaraan jongeren met een wat kleinere portemonnee ook mee kunnen doen. “We werken met vrijwilligers om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het gaat ons niet om het geld, we willen de jongeren iets leren en een te gekke ervaring meegeven”, benadrukt Emmelie. “Je gaat vier dagen op kamp waar je les in zang, dans, breakdance en theater krijgt. ‘s Avonds maak je je eigen kostuum dat je ook daadwerkelijk gaat showen in een modeshow.”

Tijdens de drie eerdere kampen kwam het grootste deel van de deelnemers uit Salland en het Vechtdal. De jongeren logeren in De Eskamp in Lemele. In totaal gaan circa acht vrijwilligers mee. “Ervaring of niet, geef je je op, dan ga je zeker mee”, garandeert Dionne. “Veel deelnemers keren ieder jaar weer terug omdat ze het een super ervaring vinden waar ze veel van leren. Twee deelnemers zijn zelfs al op de toneelschool aangenomen.”

Opgave is mogelijk tot het einde van december. Er zijn nog ongeveer tien plekken vrij. De uitvoering staat gepland op 1 maart in Theater Carrousel in Ommen. Deelname aan het musicalkamp kost 80 euro per persoon. Kijk voor een plek tijdens het kamp, een kaartje voor de afsluitende voorstelling op www.enlach.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.