Home / archiefcentraal / vechtdalbewoners prettige woonomgeving

vechtdalbewoners prettige woonomgeving

In het algemeen zijn de bewoners van het Vechtdal tevreden over hun woonomgeving. Zij geven een 7,9. Vooral de aanwezigheid van veel groen, de mooie natuur, de ruimte en weidsheid, het uitzicht, de rust en aanwezigheid van de meanderende rivier worden als positieve punten genoemd. Dat blijkt uit een onderzoek onder bewoners van de gemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Zwolle naar hun verbondenheid met het Vechtdal. Gemiddeld voelt 45% van de bewoners van het Vechtdal zich daadwerkelijk een Vechtdaller. Dit gevoel leeft het sterkst in Dalfsen en in Zwolle het minst.

Het onderzoek vond plaats in het kader van het programma Ruimte voor de Vecht. Dit is een samenwerkingsprogramma waarin de genoemde gemeenten, provincie Overijssel en waterschappen, het Overijssels Particulier Grondbezit, het Regionaal Bureau voor Toerisme, LTO Noord, NMO en Staatsbosbeheer samenwerken aan de veiligheid van de rivier de Vecht, versterking van toeristische en recreatieve mogelijkheden, landbouw en natuur.

Eén van de doelstellingen van het programma is de sociaal-economische versterking van het Vechtdal. Om een beeld te krijgen van de verbondenheid van de inwoners met de Vecht en het Vechtdal is in het voorjaar van 2011 een bewonersonderzoek gedaan. In een strook van 2 kilometer langs de Vecht is aan inwoners gevraagd een lijst in te vullen. Ruim 600 inwoners hebben meegewerkt aan het onderzoek.

bron: www.overijssel.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.