Home / archiefcentraal / van vechtstroom en de bron naar mooirivier

van vechtstroom en de bron naar mooirivier

In hetzelfde blad een uiteenzetting door Ab Goutbeek over het gebruik van eikenakkermaalshout. Na lezing is duidelijk waar de namen bosscher en de Eekwal vandaan komen. Hans de Boer belicht uitgebreid de 80-jarige geschiedenis van de politieke groepering Gemeentebelangen. Die begon toen Berend van Leussen zich in 1931 losmaakte van de CHU. Ook andere markante personen uit die partij komen aan bod. Dat scouting niet alleen maar iets is van de laatste tientallen jaren bewijzen Robert Bril, Erwin Dijk en Hans Dwars in hun bijdrage, waarin Freule Vidal de Saint Germain en de padvinderij een belangrijke rol spelen. Een schoolklas uit 1958/1959 van Het Kleine Veer komt opnieuw in beeld. Tenslotte is er een prachtige winterse foto- impressie van het Kerkplein uit 1954.

Losse nummers van Rondom Dalfsen zijn verkrijgbaar bij Primera Jansen kantoorshop en Plantage Books&More in Dalfsen en bij Supermarkt Wennemars in Oudleusen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.