uit het gemeentehuis vrede van kappers

Door Han Noten

Ik begin opnieuw. Komende vrijdag (voor u als u dit leest afgelopen vrijdag), einde van de dag, ontvang ik de voorzitters van de FNV bonden. Die avond eten we in de huiskamer van zaal Kappers. Daarna gaan we naar Mooi Rivier. Daar blijft iedereen slapen. De zaterdag hebben we een werkconferentie en die sluiten we om 19.00 uur af met een persconferentie op het gemeentehuis.

Ik denk dat u er nog steeds geen touw aan vast kunt knopen. Daarom een derde poging. Binnen de FNV is er een heftig conflict ontstaan. Een aantal van de aangesloten bonden, met name Abvakabo en FNV Bondgenoten neemt het de voorzitter van de federatie, Agnes Jongerius, zeer kwalijk dat zij een akkoord heeft gesloten met de regering over het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd. En dat conflict is destructief. De ene helft van de club heeft ruzie met de andere helft. Dat wordt dus niks.

Zoals ik er nu naar kijk is de kans groot dat de club uit elkaar valt. Niet goed in deze onzekere tijd. Samen met Herman Wijffels probeer ik al een maand of twee de vrede te herstellen. En daarom hebben we nu de dames en heren in een ultieme poging uitgenodigd om naar Dalfsen te komen. Want het is hier goeie grond en gezonde lucht. Misschien komt er daardoor wat klaarheid in die koppen. Of dat gaat lukken weet ik niet op het moment dat ik dit schrijf. Maar u weet het wel op het moment dat u dit leest. Of hij er is gekomen: “de Vrede van Kappers”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.