Home / archiefcentraal / trefkoele wordt omgevormd tot kulturhus

trefkoele wordt omgevormd tot kulturhus

De toekomst van ontmoetingscentrum De Trefkoele is al lange tijd onderwerp van gesprek. De raad van de gemeente Dalfsen heeft burgemeester en wethouders in januari 2011 de opdracht gegeven een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren met daarbij als uitgangspunt renovatie van De Trefkoele met het aanbouwen van de bibliotheek en toevoegen van functies.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de plannen om De Trefkoele om te vormen tot een Kulturhus haalbaar zijn. Het haalbaarheidsonderzoek heeft geleid tot een concreet plan dat op woensdagavond 30 november met buurtbewoners en gebruikers is besproken. Wethouder Goldsteen: “In de plannen wordt De Trefkoele een belangrijke ontmoetingsplaats en worden de ruimten beter benut. In het plan zijn twee volwaardige sporthallen opgenomen en is ook ruimte voor sociale-en welzijnsactiviteiten voorzien.” De heer Peerdeman voorzitter Trefkoele: “Wanneer de gemeenteraad instemt met de plannen wordt De Trefkoele weer een centrum waar heel Dalfsen trots op kan zijn. Het wordt het kloppend hart van het dorp Dalfsen. De Trefkoele wordt getransformeerd tot een integrale multifunctionele voorziening (Kulturhus), waarbij sport, cultuur, educatie, opvang en welzijnsfunctie in één gebouw gecombineerd worden. Zo wordt De Trefkoele toegankelijk voor een veel breder publiek.”

Wethouder Goldsteen: “We kennen en beseffen de zorgen van de buurt in verband met parkeren. Hiervoor is een oplossing gevonden op het terrein van De Trefkoele zelf. Door compacter te bouwen en door herinrichting van het terrein is ruimte voor ongeveer 200 parkeerplaatsen, nu zijn het er 118.”

Het haalbaarheidsonderzoek is in goede samenwerking tussen gemeente en het bestuur van De Trefkoele tot stand gekomen en stond onder leiding van ICS Adviseurs uit Zwolle. De uitkomsten van het onderzoek worden in december 2011 voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders, waarna in januari 2012 het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad staat. De raadscommissie vergadert naar verwachting op maandag 16 januari 2012 over het voorstel. Wanneer de gemeenteraad op 30 januari de plannen van het college steunt, wordt met fase 2 gestart. Na goedkeuring en instemming met het resultaat en de conclusies van het haalbaarheidsonderzoek, kan door de betrokken partijen een intentie overeenkomst worden getekend. Dan kan worden overgegaan tot de 2e fase van de renovatie van De Trefkoele. Eind december 2011 worden op de speciale projectwebsite www.dalfsen.nl/detrefkoele het haalbaarheidsonderzoek en de achterliggende stukken gepubliceerd.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.