Home / archiefcentraal / teleurstellend marienberg uitgeschakeld

teleurstellend marienberg uitgeschakeld

Ook werd de voorsprong (3-1) tegen Kloosterhaar te eenvoudig weggegeven. Maar eerlijk is eerlijk de twee beste ploegen van de avond, Dos’37 en Kloosterhaar, gaan dik verdiend naar de kwartfinale. Want ook Bergentheim (Banthum) had de vorm achtergelaten in het kanaaldorp en acteerde net als Mainbarg onder hun niveau. De organisatie vond het jammer maar daar kopen wij niets voor. Voor het eerst sinds jaren is Mariënberg al voor de kerst uitgeprotost.

Indrukwekkend was de minuut stilte voorafgaande aan de voorronde in sporthal de Meet ter nagedachtenis aan Bert op de Haar. De Bruchtervelder verloor deze week zijn oneerlijke strijd tegen kanker. Wij wensen zijn familie, vrienden en voetbalvereniging Bruchterveld alle sterkte toe om dit grote verlies te dragen.

Mariënberg – Hector: (1-1)

Het duel begon rustig, zoals altijd gebruikelijk is bij de eerste wedstrijd in de voorronde. Gaandeweg de wedstrijd liet Mariënberg sporadisch zien waarom dit elftal al twee keer de eindstrijd in Angelslo had gehaald. Kansen waren er genoeg maar het euvel van de hele avond werd meteen al zichtbaar in de strijd tegen Hector. Mariënberg kwam laat op voorsprong door Rolf Hofsink maar verzuimde om door te drukken. Hector kwam langszij door onoplettendheid. Mariënberg dacht enkele seconden voor tijd met winst te kunnen rusten. De vrije trap van Arjan Bolks ging hard en strak achter de kansloze doelman van Hector. Echter was het een indirecte, waar niemand van Hector inclusief de doelman aanzat en dus werd het terecht afgekeurd.

Dos’37 – Mariënberg: (2-0)

De roodzwarten speelden al twee klassen beter tegen eersteklasser Dos’37 uit Vriezenveen. Helaas stond het vizier bij de paar kansen wederom niet juist afgesteld. Dos’37 won verdiend met 2-0.

Mariënberg – Kloosterhaar: (3-3)

Bij een stand van 3-1 miste Theo de Lange de unieke kans op de wellicht winnende 4-1 maar hij schoot naast het doel van good old keeper Gerrits die door Bert Snippe was afgestoft en weer als vanouds zijn doel verdedigde. Hopelijk kan hij vandaag zijn bed zonder spierpijn verlaten. Maar de Lange schoot naast en Kloosterhaar wist nog langszij te komen. Zowel het openingsduel als het duel tegen de zwartwitten kostte Mariënberg uiteindelijk een plek in de kwartfinale.

Bergentheim – Mariënberg: (2-2)

Het kon allemaal nog, maar ja dan moet Pasen en Pinksteren ook volgend jaar op 1 dag vallen. Doordat Kloosterhaar simpel won van het al geplaatste Dos’37 was een monsterscore op Bergentheim de enige mogelijkheid om als beste nummer drie door te gaan. Gezien de uitslagen in de andere poules kon dat scenario eigenlijk al meteen de prullenbak in.

Onze vrienden uut Banthum moesten ook winnen, bij winst kwamen zij namelijk op zeven punten. Normaal gesproken voldoende om de kwartfinale te bereiken als één van de tien beste nummers drie. Het werd natuurlijk een onvervalste kanaalderby, een prestige-duel. Banthum leidde met 2-1, dacht al in de kwartfinale te zitten maar wie anders dan Rolf Hofsink schoot die Protos droom 2011 aan diggelen. Twee sfeermakers vonden hun waterloo al in de voorronde. Jammer voor ons en voor Banthum en jammer voor het toernooi. Want met Banthum en Mainbarg heb je altied skik in de zaal. Maar ja, dan moet je voetballend wel uit een ander vaatje tappen.

door (Alfred Dorgelo)

Zie voor foto’s en video’s http://marienbergpw.nl

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.