stuiterbal trots op ommen

Het gevecht van Ommen tegen de Romeinen! (DEEL 3)

Wat een column als mijn vorige al niet los kan maken! Positieve reacties van zowel inwoners, politiek en ondernemers zijn niet te tellen. Maar sommigen vonden het toch lastig, zulke zware kritieken op hun werk, passie en welgemeende oprechtheid.

U moet weten dat ik me altijd inzet voor iedereen en respect heb voor u, ongeacht historie, overtuigingen, functie of uitspraken. Maar ik stoor me bijzonder aan mensen die niet rechtstreeks communiceren maar juist via de ‘anderen’. Die dingen horen en vertalen naar eigen insteek. De boodschap klopt dan niet altijd meer, net zoals bij het spelletje ‘Ik ga op vakantie en neem mee…’ Weet u nog?

Dus voel u aangesproken maar niet vernederd, ook u bent heel hard nodig en vooral heel welkom in onze maatschappij. Ik wens alleen dat iedereen eerst luistert en pas daarna conclusies trekt. Dat maakt ons allemaal sterker en kan ervoor zorgen dat het onmogelijke mogelijk wordt: een sterke economie, gepaste trotsheid en vertrouwen in de stad en de visie van haar bestuurders en vooral een grandioze toekomst voor iedereen.

Het is de toon die de muziek maakt, en de oprechtheid van de maker is onmisbaar voor het slagen van het doel. Dat doel kan zijn: een feestje, een omwenteling of een totale renovatie. Die totale renovatie staat eraan te komen. Daar moet heel Ommen zich toch echt goed op voorbereiden, eerst het zuur, maar dan bergen suiker.

Luisteren en vragen stellen zijn hierbij onmisbaar. Wilt u bouwen aan een betere toekomst voor uzelf, begin dan met uw omgeving. Praat, vraag en beslis, maar roep niets voordat u ervan verzekerd bent dat uw mening of overtuiging de waarheid vertegenwoordigt.

Ommen is een bijzonder stadje, waar iedereen elkaar kent. Wat is er mooier dan samen te bouwen aan een mooie, feestelijke toekomst? Ondernemers lijken inmiddels mee te doen aan een wedstrijd om de mooiste etalages, zo bijzonder een feestelijk is Ommen in de Kerstsfeer gehuld. Klanten reageren heel positief op de kerstmuziek in de straten, waarvoor dank aan de HVO en vele vrijwilligers.

Nu nog allemaal gewoon de lichtjes aan en de winkels open tijdens de winkeltijden, dan begrijpen uw klanten ook wat bijvoorbeeld een koopavond inhoudt: open winkels. De economie stimuleert niet, maar juist u moet allemaal samen de economie stimuleren. Stad gezellig, inwoners blij en economie gezond. Ommen is sterk genoeg om alle kritiek te weerstaan, en zelfs de economie kan geen vat op deze leuke Hanzestad krijgen.

Komende zaterdag is het Kerstfeest in Ommen, en daar kan iedereen de warme sfeer van Ommen proeven, ruiken en voelen. Een bijzonder warm evenement in de koude dagen van de economie. Kom erbij en geniet van alles wat Ommen zo bijzonder sterk maakt.

Ik stuiter ook wel ergens rond, dus als u ineens plat op straat ligt, hebt u waarschijnlijk mij ontmoet.

Blijf de Stuiterbal volgen via Twitter op @destuiterbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.