Home / archiefcentraal / start werkzaamheden waterfront dalfsen

start werkzaamheden waterfront dalfsen

de komende jaren worden getransformeerd tot een nieuw en aantrekkelijk centrumgebied met woningen, winkels en horecavoorzieningen. Het openbaar gebied wordt een attractief verblijfsgebied met terrassen en een wandelboulevard langs de Vecht.

De eerste fase van het ontwikkelingsproject is de sloop van de oude Eshuisfabriek. Op deze plaats zal, nadat alle vergunningen verleend zijn, volgend jaar worden gestart met de bouw van bouwdeel 1. Dit deel betreft een Albert Heijn supermarkt met daarboven 16 appartementen en drie woningen. De appartementen worden door woonstichting VechtHorst in de verhuur gebracht. Onder het pand komt een parkeerkelder voor circa 90 parkeerplaatsen ten behoeve van zowel de woningen als de supermarkt.

Planning

De sloop van de Eshuisfabriek neemt een periode van ongeveer drie maanden in beslag. Eerst zal het in het gebouw aanwezige asbest worden verwijderd en wordt het gebouw aan de binnenzijde gestript. Daarna volgt vanaf medio januari de eigenlijke sloop. Vervolgens wordt begonnen met het bouwrijp maken van het gebied. Dan worden kabels en leidingen verlegd en wordt het grondwerk uitgevoerd. Naar verwachting zal bouwdeel 1 in 2014 worden opgeleverd.

In totaal worden in het plan Waterfront circa 45 appartementen, 29 grondgebonden woningen en 3.000 m2 commerciële ruimten gerealiseerd. Alle informatie rond het Waterfront in Dalfsen is te vinden op www.dalfsen.nl/waterfront

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.