Home / archiefcentraal / stamppottenbuffet voor jonge mantelzorgers

stamppottenbuffet voor jonge mantelzorgers

Carinova organiseert een stamppottenbuffet voor jonge mantelzorgers op vrijdagavond 20 januari a.s. in het gebouw van SMON in Nieuwleusen. Jonge mantelzorgers vanaf 16 jaar uit de gemeentes Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte en Deventer zijn van harte welkom. Het buffet vindt plaats vanaf 18.30 uur tot 21.30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Het gebouw van SMON is te vinden aan de Koningin Julianalaan 10 in Nieuwleusen. Bezoekers dienen op eigen vervoer te komen.

De jonge mantelzorgers gaan zelf de stamppotten bereiden en cocktails maken, waarna ze deze ook zelf mogen nuttigen. Een schort zal hierbij zeker van pas komen!

Opgave dient vóór vrijdag 13 januari gedaan te worden bij het Steunpunt Mantelzorg van Carinova, via telefoonnummer 0900 86 62 of per mail via steunpuntmantelzorg@carinova.nl.

Wat zijn jonge mantelzorgers?

Jonge mantelzorgers zijn jongeren bij wie er thuis iemand extra zorg nodig heeft. Dat kan een ouder, broer of zus zijn met een ziekte, een beperking of met psychische- of verslavingsproblemen. Een kwart van alle jongeren zorgt voor een familielid. De aandacht binnen het gezin van deze jongeren gaat vaak uit naar het familielid dat extra zorg nodig heeft. Voor de jonge mantelzorgers is er dan minder aandacht, zij blijven vaak alleen met hun zorgen.

Maar op 20 januari staan de jonge mantelzorgers in het middelpunt. Voor hen geldt die dag dat ze er lekker even tussenuit zijn en herkenning vinden bij elkaar.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.