splitsing gereformeerde kerk dalfsen

Reden is de omvang van de gemeente, die 1300 leden telt. De verwachting is dat deze verzelfstandiging de onderlinge betrokkenheid binnen elke gemeente zal versterken en de ambtsdragers betere mogelijkheden biedt om leiding te geven aan de gemeenten.

De twee gemeenten horen bij het verband van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Ze heten Gereformeerde Kerk te Dalfsen-Oost en de Gereformeerde Kerk te Dalfsen-West en tellen respectievelijk 600 en 700 leden. De gemeente Dalfsen-Oost krijgt dominee van Loon als predikant. Dominee van der Jagt is predikant in Dalfsen-West. Beide gemeenten blijven gebruik maken van het kerkgebouw Het Kruispunt aan de Brethouwerstraat. Een aantal activiteiten zal gezamenlijk worden gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.