Home / archiefcentraal / splitsing gereformeerde kerk dalfsen

splitsing gereformeerde kerk dalfsen

Reden is de omvang van de gemeente, die 1300 leden telt. De verwachting is dat deze verzelfstandiging de onderlinge betrokkenheid binnen elke gemeente zal versterken en de ambtsdragers betere mogelijkheden biedt om leiding te geven aan de gemeenten.

De twee gemeenten horen bij het verband van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Ze heten Gereformeerde Kerk te Dalfsen-Oost en de Gereformeerde Kerk te Dalfsen-West en tellen respectievelijk 600 en 700 leden. De gemeente Dalfsen-Oost krijgt dominee van Loon als predikant. Dominee van der Jagt is predikant in Dalfsen-West. Beide gemeenten blijven gebruik maken van het kerkgebouw Het Kruispunt aan de Brethouwerstraat. Een aantal activiteiten zal gezamenlijk worden gedaan.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.