Home / archiefcentraal / spijkerschrift thuis met kerst

spijkerschrift thuis met kerst

behalen. Maar ondanks zijn onvervulde taak mag hij met Kerst thuis zijn.

Je huis te koop hebben staan in deze tijd, is geduld hebben. En na vier jaar is mijn geduld tanende. Dus een beetje geluk was wel gewenst. Om het geluk een handje te helpen, hoorde ik begin dit jaar het verhaal van de Heilige timmerman die zou helpen bij de huizenverkoop. De verloofde van Maria en pleegvader van het kindje Jezus zou potentiele huizenkopers stimuleren het huis te kopen. Binnen drie maanden zelfs. Ik ben bang dat ik ergens de regels niet goed gevolgd heb, want er zijn tot heden slechts twee kijkers geweest, zonder enig resultaat.

Ik had hem, bij noodzaak, via het kruipgat onder ons huis geplaatst, op de kop zoals het moest. Ik twijfelde destijds wel, want hoe kun je gericht naar een huis kijken als je erin zit? De positie moest bij een voordeur zijn. Aangezien onze carport bestraat is, dacht ik dat het beter was om hem onder ons huis te begraven. Nu ik erover nadenk, klopt de locatie niet. Arme Jozef, ik had wel hele hoge verwachtingen van hem.

Dus is Sint Jozef nu slechts met winterverlof. Gezellig herenigd met vrouw en kind bij de brandende kachel. Straks na Driekoningen stuur ik hem weer op pad. Ditmaal gaat hij in een pot met aarde en plaats ik hem buiten ons huis, zodat zijn gezicht wel gericht is op de te verkopen woning. Een nieuw jaar met frisse moed. Met mijn vernieuwde instructies hoeft hij hopelijk niet zo lang van zijn gezin verwijderd te zijn. En als dank zorg ik voor een prominent plekje voor zijn gezin in ons nieuwe toekomstige thuis. Inmiddels schijnt op het internet een levendige handel in Jozefbeeldjes te zijn, inclusief gebed. Of dit helpt is een tweede, positief blijven kan nooit geen kwaad, ik blijf hoop houden. We hebben slechts één koper nodig…

Fijne feestdagen voor iedereen in het Vechtdal!

Nanda van Spijker

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.