Home / archiefcentraal / russisch adventsconcert landgoed vilsteren

russisch adventsconcert landgoed vilsteren

Op zondag 11 december vindt in de sfeervolle Willibrorduskerk te Vilsteren een bijzonder concert plaats van het Slavisch Byzantijns koor uit Zwolle. Onder leiding van dirigente Svetlana Tsariova brengt het koor Byzantijnse en Slavische gezangen ten gehore in combinatie met volksliederen uit Rusland en de Oekraïne. Het concert begint om 15.00 uur. Na afloop is er een collecte.

Dit concert wordt georganiseerd door de concertcommissie Vilsteren. Bij goed weer kan men, voorafgaand aan het concert, een prachtige wandeling maken op het landgoed. Na afloop is iedereen welkom in het landgoedcentrum om onder het genot van een drankje na te praten met het koor en de dirigente. Het landgoedcentrum is gevestigd in de voormalige boerderij Erve Borrink naast de parkeerplaats van de kerk.

Het Slavisch Byzantijns koor Zwolle bestaat al ruim dertig jaar en treedt regelmatig op met professionele koren die tot de absolute top in Rusland behoren. Het gemengde koor bestaat uit 24 leden en zingt a capella en veelal achtstemmig. Sinds 2006 staat het koor onder de bezielende leiding van de Russische Svetlana Tsariova. Zij weet als geen ander met haar koor de Russische “ziel” in de muziek tot uitdrukking te brengen. Het koor zingt oud Slavische kerkgezangen uit de Russisch- Byzantijnse ritus en Russische en Oekraïense volksliederen. Op het programma staan het beroemde BogoroditseDjewo en TjebjePojem van Rachmaninov en het OttsjeNasj van Kedrov. Het concert wordt afgesloten met het prachtige kerstlied TiechajaNotsch (Stille nacht, heilige nacht). Meer informatie over het koor is te vinden op www.slavischbyzantijnskoorzwolle.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.