Home / archiefcentraal / postzegelmanifestatie in de regio

postzegelmanifestatie in de regio

Zoals elk jaar houdt Postzegelvereniging ’t Raedthuys Dalfsen, Nieuwleusen en omstreken haar postzegelmanifestatie. Deze is op maandag 27 december van 10.00 tot 16.00uur in De Doorbraak, het clubgebouw van de tafeltennisvereniging naast de C1000 aan het Smidswegje 4 in Dalfsen.

Postzegelvereniging `t Raedthuys, met jeugdafdeling, is een regionale vereniging voor verzamelaars van alles rondom post, postgeschiedenis, postbezorging en postzegels. De leden van de vereniging komen uit: Dalfsen, Lemelerveld, Heino, Ommen, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Staphorst, Hasselt en Zwolle. Een groot gebied met veel verzamelaars, verenigd in een gespecialiseerde verenging. Ze komen maandelijks bijeen op iedere vierde dinsdag van de maand.

“Ook dit jaar staat de jeugd centraal. ‘t Raedthuys heeft sinds haar jubileum in 2008 een bloeiende jeugdafdeling. Ze komen elke maand bij elkaar. Elk jeugdlid die een medeverzamelaar meebrengt krijgt een extra cadeautje. De jeugdleden stellen ook hun eigen landenverzameling ten toon. Hieraan is maanden met veel plezier aan gewerkt. Verder kunnen de kinderen die aan de scholenactie hebben meegedaan hun wedstrijdformulier inleveren en hun prijs ophalen,” vertelt Jan Bongarts, namens de leden en bestuursleden.

“Er wordt een verzameling tentoongesteld die zeker in deze tijd van het jaar past: Groeten uit Dalfsen is een postgeschiedenis met echt gelopen ansichten, met zeldzame afbeeldingen en afstempelingen. Verder zijn er heel veel regionale clubhandelaren met een uitgebreide collecties postzegels en daaraan gerelateerde verzamelwaardige poststukken en postwederwaardigheden.” Voor de thematische verzamelaar zijn gespecialiseerde mensen met heel veel thematisch materiaal als treinen, bloemen, schrijven en zelfs is er een handelaar gespecialiseerd in Hopjes. “Dat leuke vogeltje met zijn lange kromme snavel uit Zuid Europa,” vult Jan aan. “Kijk samen met een ervaren verzamelaar naar uw verzameling en laat u adviseren hoe je verder kunt met je verzameling. Laat de waarde vaststellen van de delen van uw verzameling die je wilt ruilen of verkopen. Je kan je geluk beproeven in de postzegel tombola, met natuurlijk postzegelprijzen. Het bestuur is aanwezig om je verder te informeren en verder te helpen.”

De beurs wordt voor de 15e keer gehouden en mag zich verheugen op een grote belangstelling van vele verzamelaars over heel het land. “Vorig jaar vonden ruim 400 mensen de weg naar de tentoonstelling. De verzamelaars uit onze Vechtdalregio weten de beurs steeds beter te vinden.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.