Home / archiefcentraal / palthehof zoekt oude meesters

palthehof zoekt oude meesters

Museum Palthehof in Nieuwleusen is voor het volgende seizoen op zoek naar “oude meesters”. Schilderijen, tekeningen en ander werk van overleden Nieuwleusense amateurkunstschilders zullen van april tot eind oktober tentoongesteld worden in het museum. Er is een voorinventarisatie gehouden waaruit is gebleken dat er voldoende materiaal is van onder andere Van Spijker, Withaar en de Masselinks om een tentoonstelling van te houden. “Zo’n tien jaar geleden hebben we al eens een tentoonstelling gehad waarop werk van tegenwoordige amateurskunstenaars te zien was,” zegt Jakob de Weerd van museum Palthehof, “nu is het de beurt aan werk van hen die al overleden zijn.”

Evenals voorgaande jaren wordt weer een inbrengochtend gehouden. Het museum werkt al lang tot volle tevredenheid met bruiklenen voor de jaarlijkse tentoonstelling. Voor volgend jaar verwacht men ook weer veel leuke dingen vanuit de bevolking te mogen verwelkomen. De titel van de tentoonstelling is Kunstwerken. De inbrengochtend is op 31 december vanaf 10 uur in museum Palthehof aan het Westeinde.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.