Home / archiefcentraal / overijsselse schaatsers winnen kardingebokaal

overijsselse schaatsers winnen kardingebokaal

gen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Alleen Groningen heeft Friesland een keer eerder van de eindzege af kunnen houden.

Loes Adegeest van Stokvisdennen te Dalfsen eindigde bij de junioren C op de eerste plek van zowel de 500 als de 1000 meter. Dit deed zij met twee zeer fraaie clubrecords van 43,29 en 1:26,23. Op dezelfde dag schaatste B-junior Tessa Lucas in Heerenveen de 500 en 1500 meter. Met een nieuw persoonlijk record van 44,36 en een enorme verbetering van maar liefst 4,67 seconden op haar PR van de 1500 meter, is ze flink wat plaatsen gestegen op de Nederlandse ranglijst en ze is daarmee inmiddels een klasse 1 schaatser.

Dat de heren van Stokvisdennen ook hun mannetje staan, liet B-pupil Sjoerd Plat zien bij het internationale RIHO pupillentoernooi in Deventer. Hij werd hier derde met twee persoonlijke records van 50,22 en 31,82 op respectievelijk de 500 en 300 meter.

Later op de dag werd Bram van den Broek eerste bij de A-pupillen tijdens de Leisure World regiomarathon. Anke Breunis won in dezelfde categorie bij de meisjes en Chantal Hendriks won bij de dames. B-junior Chantal Hendriks eindigde op een prima derde plaats.

Ook in Breda werd er succes behaald door leden van Stokvisdennen: Sharon Hendriks behaalde hier haar eerste marathonpunten op het hoogste niveau met een prachtige twaalfde plaats. Elwin Hulsink tenslotte pakte hier net iets meer punten, hij behaalde een tiende plek bij de A-rijders.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.