ovc21 wint klassieker van usv

Kansen waren er in de eerste helft aan beide kanten maar het was met name doelman Damian Scholten die met een aantal fabuleuze reddingen USV voor de rust op de been hield. Opponent Marco Hollak van OVC’21 gaf in deze fase ook geen krimp bij een tweetal goede scoringsmogelijkheden van USV.

Na de pauze trok USV het initiatief iets meer naar zich toe en kwam het regelmatig gevaarlijk voor het doel van OVC’21. Roland Truggelaar was nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn schot werd bekwaam gekeerd door Hollak. Enigszins verrassend kwam de thuisploeg in de 59e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Martijn Ningbers werd in het centrum van het strafschopgebied fraai en in vrije positie ingekopt door Michel Veldkamp, 1-0. USV moest zich hierna volledig op de aanval gaan richten.

Dat deed het ook en er werden een aantal uitstekende kansen gecreëerd. In de afronding waren de USV’ers echter minder scherp. In blessuretijd konden de Ommenaren nog naar 2-0 uitlopen. Een voorzet van Michel Veldkamp werd door de ogenschijnlijk in buitenspelpositie staande Robin Meijerink in de kruising van het USV doel gekopt, 2-0. Dat was tevens de eindstand van deze spannende klassieker. Door deze overwinning heeft USV haar koppositie aan OVC’21 verloren. Zondag speelt USV de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op sportpark Hulsterlanden tegen Ulu Spor FC. Aanvang 14.00 uur.

door Peter Meijerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.