Home / archiefcentraal / oldenhaghen in 2014 gerealiseerd

oldenhaghen in 2014 gerealiseerd

Zorgcentrum Oldenhaghen, waarvan het oudste bouwdeel bestaat sinds 1960 en het jongste sinds 1986, is aan vernieuwing toe, ook omdat de eisen zijn veranderd. Een voorwaarde voor het zorgcentrum en de bewoners was dat de locatie dichtbij het centrum van Ommen blijft. Verschillende opties zijn bekeken en op (financiële) haalbaarheid getoetst. Daaruit is gebleken, dat nieuwbouw op de huidige plaats de beste optie is.

Van der Wal van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep: “Wij hechten aan een goed alternatief voor het huidige Oldenhaghen. Dat is van enorme betekenis voor bewoners, medewerkers en inwoners van Ommen. We willen en moeten ons richten op de toekomst, daar waar het gaat om woonbeleving, veiligheid en kwaliteit van zorg in Ommen. Wij zijn heel blij met de uitermate positieve samenwerking die we met name het laatste jaar hebben met de gemeente Ommen en woningstichting de Veste. Omdat nieuwbouw gaat plaatsvinden op de bestaande locatie, moeten we ons de komende tijd intensief richten op tijdelijke huisvesting van de huidige bewoners. Wij zetten alles op alles om dit met zo min mogelijk overlast te laten plaatsvinden.”

Wethouder Scheele: “Na bestuderen van verschillende potentiële locaties is de conclusie dat nieuwbouw op de huidige locatie de voorkeur verdient. Ouderen hechten sterk aan een plek dichtbij het centrum. Het nieuwe Oldenhaghen gaat ook functioneren als wijksteunpunt voor de omliggende woningen, waar ook veel ouderen wonen.” Het voorstel wordt besproken met de gemeenteraad van Ommen.

Het streven is dat uiterlijk in 2014 Oldenhaghen volledig vernieuwd en in overeenstemming met de moderne eisen is gerealiseerd. Directeur de Veste Sinke: “Het is de bedoeling dat bewoners in 2014 hun intrek kunnen nemen in een compleet nieuw gebouw op dezelfde locatie als het huidige Oldenhaghen. Er worden ongeveer 60 levensbestendige appartementen gerealiseerd. Dit zal gebeuren binnen het huidige bouwvolume.”

Inmiddels zijn er in woon-zorgcomplex Nijenhaghen al 24 plaatsen gerealiseerd voor ouderen die via de Saxenburgh Groep zorg krijgen aangeboden. Daarnaast worden in Alteveer eind 2012/begin 2013 nog eens 48 wooneenheden voor ouderenzorg opgeleverd. Hiermee blijft het woonaanbod in Ommen voor ouderen met zorg ruimschoots op peil.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.